Gazete Vatan Logo

Çok sayıda yakalama kararı çıkarıldı!

Bodrum merkezli 11 ilde yapılan FETÖ operasyonunda 30 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İşte son dakika haberin detayları...

Çok sayıda yakalama kararı çıkarıldı!

Muğla ve ilçesi Bodrum ile 10 ilde Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yrütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 30 şüpheliye yönelik polis tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilere yönelik Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Muğla, İzmir, Manisa, Ankara, Samsun, Kocaeli, Tokat, Isparta, Mersin, Antalya ve Denizli'de 29 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında örgütün gizli haberleşme ağı ByLock programını kullandıkları belirlenerk haklarında yakalama kararı çıkartılan 30 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonlar sürüyor.

KOCAELİ'DE SPK UZMANI YAKALANDI

Kocaeli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Bylock kullanan 25 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken, 18 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandığı tespit edilen 25 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlediği operasyonda 18 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların meslekten ihraç edilen öğretmenler, kapatılan dernek yöneticileri ve Sermaye Piyasası Kurulu uzmanı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 6 kişinin yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR'DE EV ABİLERİ YAKALANDI

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatlı olduğu değerlendirilen bir avukat gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, bir grup öğrencinin "ev abisi" olduğu öne sürülen avukat Ferdi A. (25) gözaltına alındı.

Zanlının, emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

KAYSERİ'DE AVUKAT DA FETÖ'CÜ ÇIKTI

Haberin Devamı

KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün kriptolu programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan birçok sanığın avukatlığını yapan Mutlu Karayılan, FETÖ/PDY örgüt üyeliği suçlamasıyla nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Amirliği (KOM) tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Mutlu Karayılan, iki saat süren ifade işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Karayılan, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin davada yargılanan polis Mevlüt Saldoğan'ın avukatlığını yapmış ve geçmiş dönemde Nevşehir'den AK Parti Milletvekili aday adayı olmuştu.

Öte yandan, FETÖ/PDY soruşturmasında hakkında yakalama kararı bulunan Avukat Gökhan Taşdemir'in de arandığı belirtildi.

İZMİR'DE 4 GÖZALTI

İzmir’in Torbalı ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) bağlantısı olduğu iddia edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Ayrancılar Mahallesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) mücadele kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak Ayrancılar Eğitim Sevenler Derneği (AYESDER) soruşturması kapsamında elde edilen bilgiler ve deliller ışığında örgütle ilişkisi olan İ.Ü., Ü.O., F.Y. ve S.E. isimli 4 şahısa yönelik operasyon düzenlendi. Şüpheli şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet dizüstü bilgisayar, 7 adet cep telefonu, 5 adet sim kart, 1 adet hafıza kartı, 3 adet hard disk, 7 adet CD, çok sayıda örgütle ilişkili doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

6 ilde 'Bylock' operasyonu: 8 tutuklama

Sivas merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda ‘bylock’ kullandıkları iddiası ile gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı.
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan R.A., S.B., İ.P., Ü.U., İ.G., S.U., G.Y. ve M.N.A. isimli şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. 8 kişi FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı ‘bylock’u kullandıkları iddiası ile tutuklandı.
Soruşturma kapsamında daha önce adli kontrol şartı ile serbest bırakılan 2 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine yeniden yakalama kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Sivas merkezli İstanbul, Kayseri, Samsun, Nevşehir ve Mersin illerinin yanında Sivas’ın altı ilçesinde kamu çalışanlarını kapsayan operasyonda 38 şüpheliden 36’sı yakalanmış. 9’u ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmış, 9 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 10 kişi ise tutuklanmıştı.

Haberin Devamı