Gazete Vatan Logo

Çok sayıda polis tutuklandı

Ardahan'da, FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan karakol amiri, komiser, komiser yardımcısı ve polislerden oluşan 24 kişi tutuklandı

Çok sayıda polis tutuklandı

Ardahan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddiasıyla yakalanan 24 polisin tutuklandığı bildirildi. Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı olan "Bylock" kullandıkları iddiasıyla 31 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

Bu çerçevede İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ardahan il merkezli operasyon başlatıldığı aktarılan açıklamada, eş zamanlı operasyonda karakol amiri, komiser, komiser yardımcısı, polis memurundan oluşan 24 kişinin yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada, gözaltına alınan zanlıların ev, iş yeri ve araçlarındaki aramada delil niteliği olduğu düşünülen eşyaya el konulduğu belirtilerek, polisteki işlemleri biten 24 zanlının savcılık sorgusu sonrası çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan tutuklandığı kaydedildi.

Operasyon çerçevesinde aranan bir kişinin başka bir ilin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada tutuklu olduğunun anlaşıldığı aktarılan açıklamada, 6 zanlı hakkında da yakalama kararı çıkartıldığı vurgulandı.

Haberin Devamı