Gazete Vatan Logo

Birçok ilde PKK operasyonu! Gözaltı sayısı artıyor

Erzurum, Bitlis ve Bursa'da PKK'ya yönelik operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı

Birçok ilde PKK operasyonu! Gözaltı sayısı artıyor

Erzurum'da, terör örgütü PKK/KCK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda 25 zanlı gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin ortaya çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, bu çerçevede terör örgütüne yönelik kent merkezi ve Karayazı ilçesinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, yaklaşan nevruz öncesi örgütsel propaganda yaparak provokatif eylem hazırlığında olduğu tespit edilen, terör örgütünün şehir yapılanmasına mensup 25 kişi gözaltına alındı.

BURSA'DA 20 GÖZALTI

Bursa ve ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda aralarında HDP Bursa İl Yöneticisi Avukat Sinem Varlı'nın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak dün saat 06.30 sıralarında, Bursa merkez, Gürsu, Gemlik, Yenişehir, İnegöl, Mudanya ve Karacabey ilçelerinde eşzamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda aralarında HDP İl yönetiminde bulunan Avukat Sinem Varlı ve merkez ilçe teşkilatlarının başkan ve yöneticilerinin de olduğu toplam 20 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda dijital veri depolama aygıtları, örgütsel malzeme ile hakkında toplatma kararı bulunan gazete ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Haberin Devamı

BİTLİS'DE 12 GÖZALTI

Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından PKK/KCK'ya yönelik yapılan operasyonlarda, aralarında emekli bir polisin de blunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "17 Mart 2017 tarihinde PKK/KCK terör örgütüne milis/işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunmak, terör örgütü propagandası yapmak suçlaması ile, aralarında Tatvan HDP ilçe Başkanı, Bitlis İHD eski başkanı ve emekli bir polis memurunun da bulunduğu 13 şahsa yönelik 12 adrese Bitlis merkez, Tatvan, Güroymak ve Ahlat İlçelerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonda H.C., İ.C., M.K., T.N., E.Ö., C.T., M.R.A., K.A., M.T., M.Ö., E.K., M.S., yakalanarak gözaltına alınmış, haklarında adli tahkikata başlanılmıştır."

Haberin Devamı