Gazete Vatan Logo

Çocukluk arkadaşları ölüme birlikte gitti

İzmir’in Dikili İlçesi’nde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü 19 yaşındaki Egemen Demir ile yanındaki aynı yaştaki arkadaşı Mert Dirik hayatını kaybetti.

Çocukluk arkadaşları ölüme birlikte gitti

Kaza, Ramazan Bayramı’nın 2’nci günü akşam saatlerinde Dikili-Çandarlı Karayolu’nda meydana geldi. Bergama’da yaşayan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Bölümü’nde okuyan Egemen Demir, Zeytindağ’daki çocukluk arkadaşı Mert Dirik’i bayramda ziyarete gitti. Bir süre sonra iki arkadaş, Demir yönetimindeki 35 VUK 58 motosikletle Dikili’ye gitmek için yola çıktı. Demirtaş Köyü yakınlarında iki arkadaşın üzerinde bulunduğu motosiklet, plakası ve sürücüsü açıklanmayan otomobille çarpıştı.

Kazada, motosiklet sürücüsü Demir olay yerinde yaşamını yitirirken, arkadaşı Dirik ise ağır yaralandı. Dirik, olay yerinde yapılan müdahalenin ardından ambulans helikopterle Ege Üniversitesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Dirik, yapılan müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

Egemen Demir Bergama’da, Mert Dirik ise Zeytindağ’da toprağa verildi.

Kazayı yara almadan atlatan ve gözaltına alınan otomobil sürücüsü, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.