Gazete Vatan Logo

Çocuklarınızla yataklarınızı ayırın

“Anne Biliyor Musun?” projesinin Tekirdağ’daki seminerinde çocukların anne babalarıyla uyumaması gerektiğini söyleyen Pedagog Canan Şimşek Karabulut, “Çocuklarınızın ileride eşiyle sorun yaşamasını istemiyorsanız, çocuklarınızla yataklarınızı ayırın” dedi.

Seminerde annelerin özellikle bebek ve çocukların uyku alışkanlığı ile sorun yaşadıklarına dikkat çeken Pedagog – Aile Danışmanı Canan Şimşek Karabulut anne babalara şu uyarılarda bulundu; “Anne babayla yatmak çocuklarda kişilik ve cinsel işlev bozukluklarına neden olabilir. Annesiyle uyuyan çocuklar ileride eşiyle de anne babasıyla uyuyormuş gibi uyuyabilir. Ayrıca bu durum çocuklarda gece korkusu ve kaygı bozukluğunun yanı sıra yine ileri yaşlarda otorite ve kural tanımazlığa, dikkat eksikliğine, öğrenme zorluklarına, özgüven kaybına ve anne babayı model almaktan vazgeçmeye neden olabilir. Bu nedenle yatağınızı çocuğunuzla değil eşinizle paylaşın.”

Bu sorunların yaşanmaması için anne babaların çocuklarını doğumundan itibaren kendi beşiğinde yatırması gerektiğini söyleyen Karabulut, “Bu akşamdan itibaren kesinlikle çocuklarınızla yatağınızı ayırın” dedi.

DOĞUMU OLUMLU CÜMLELERLE ANLATIN

Ebe ve Doğuma Hazırlık Uzmanı Pınar Mallı ise sezaryen yerine normal doğumun artması için annelerin kendi doğum deneyimlerini kızlarına olumlu cümlelerle anlatması gerektiğini söyledi. Mallı, aile büyüklerine seslenerek “Gebeleri doğumla ilgili korkutmayın. Normal doğum çocuğun mikrobiyotası için çok önemli” dedi.

Haberin Devamı