Gazete Vatan Logo

Çocuklarınızın çalışma odasında dikkat!

Çocukların ders çalıştığı odalarda hangi renkler tercih edilir, dikkat yoğunlaştıran renkler nelerdir?

Çocuklarımıza ders çalışmalarını teşvik etmekte zorlandığımız zamanlar olmuştur. Çoğu zaman akşamlarını oyun oynayarak veya televizyon seyrederek geçirmeyi tercih edecekler.Bu durumlarda ders çalışmaları konusunda baskı yapmaktansa odalarını keyifli mekanlar haline getirmeye ne dersiniz? Renk psikolojisine göre bazı renkler çocuklarınızın ruh haline pozitif etkide bulunmaktadır. O halde elinize bir boya fırçası alıp çocuğunuzun odasında değişime başlayabilirsiniz.
Mavi
Sakinlik ve huzur veren farklı tonlarıyla mavi genellikle yatak odalarında kullanılan soğuk bir renktir. Aynı zamanda mavi yaratıcılığı desteklemektedir bu nedenle genç ve çocuk odalarında kullanımı önerilmektedir. Ancak mavinin çok açık renklerini tüm odaya uygulamaktansa, doygun ve baskı bir tonunu bir duvara uygulayıp diğer duvarları açık tonu ile tamamlayabilirsiniz. Örneğin çalışma masasının bulunduğu duvarı doygun bir mavi ile renklendirebilirsiniz.
Yeşil
Mavi gibi yeşil de soğuk renk grubundan olup mekanlara huzur ve sakinlik verir. Doğru tondaki yeşil, mekana hayat veren enerjisi ile konsantrasyonu arttırır. Çocuk ve genç odalarında yosun ve adaçayı tonlarındaki yeşilleri kullanarak çocuğunuzun dikkatini arttırıp çalışmalarını etkili bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayabilirsiniz.
Kırmızı
Eğer ders çalışmaya başlayacağı zaman çocuğunuzun uykusu geliyorsa ve bunu alışkanlık haline getirmeye eğilimi olduğunu hissediyorsanız, çalışma odası için kırmızı en uygun renk demektir. Kırmızı sıcak bir renk olup çocuğunuzun enerjisini körükleyecek etkiye sahiptir. Ancak bu noktada doğru kırmızı rengi seçmeniz oldukça önemlidir. Kiremit, şarap veya kestane tonundaki kırmızı çocuk veya genç odası için tercih edilmelidir.
Sarı
Kırmızı gibi sarı da enerji veren bir renktir dolayısıyla çalışma odası için tercih edilebilecek renklerden biridir. Krema sarısı gibi bir tonu kullanarak mekanda sıcak ve ferah bir atmosfer yaratıp aynı zamanda çocuğunuzun rahat uyumasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı