Gazete Vatan Logo

Çocuklarının hayatları parmaklarının ucunda

Beyin felci geçiren çocuğuyla sırtında temizliğe giden anne Semra Sönmez, son ameliyattan sonra temizliği bırakmak zorunda kaldı. Şimdi yaprak sarmayla yaşamaya çalışıyor. İzmir’de yaşayan Neslihan Akın da Sönmez’le aynı kaderi paylaşıyor

Çocuklarının hayatları parmaklarının ucunda

Antalya Kepez’de yaşayan 44 yaşındaki Semra Sönmez’in ikinci çocuğu olan Mehmet Ercan’a 13 aylıkken serabral palsi (beyin felci) teşhisi kondu. Eşinden ayrı olan ve hayatı tek başına omuzlayan Sönmez, oğluna daha iyi bakabilmek için ev temizliklerine gitmeye başladı. Sönmez, çocuğunun bakıma muhtaç olması nedeniyle, oğlunu da yanında temizliğe götürmeye başladı. Mehmet’in yürümesi için sol kalça çıkığında ameliyat oldu. Ameliyatın ardından oğlunu yanında temizliğe götüremeyen anne Sönmez, işini bırakmak zorunda kaldı.

Sosyal medyada duyurdu

Ameliyatın ardından alçılar çıkarılınca masraflı bir sürecin başlayacağını söyleyen anne Sönmez, “Bakım maaşım var. Ama masrafları karşılamak için ek gelire ihtiyacım var. Çocuğumun başından ayrılamayacağım için evde ne yapabilirim diye düşündüm. Yaprak sarma yapıp satmayı denedim. İlk önce sosyal medya hesabımdan paylaşım yaptım. Daha sonra hem telefon hem de mesajlar gelmeye başladı” dedi. İnsanlardan Sönmez, “bir kez daha böyle bir çocuğa sahip olduğum için şükrettim. Gelen desteklerle güçlendim, azmim arttı” ifadelerini kulandı.

Haberin Devamı

Semra Sönmez’le aynı kaderi paylaşan Neslihan Akın’da oğluna daha iyi bakabilmek için işini bıraktı, evde gelir kazanmak için kolları sıvadı. Semra Sönmez’le konuşan Akın da sarma sararak para kazanmaya başladı. Semra Sönmez’in kendisini sosyal medyada paylaşmasıyla daha fazla talep aldığını öğrencilerin çok destek olduğunu belirtti.

“Dışarıya çıkamıyor”

Oğlunun sadece serebral palsi hastası olmadığını, aynı zamanda kronik akciğer, skolyoz hastalıklarıyla da savaştığını söyleyen Akın, “Eşim fabrika işçisi, elinden geleni yapıyor ama Ayberk’in tedavi masraflarına yetişemiyor. Ayberk, akciğer hastalığından dolayı dışarı da çıkamıyor. Bu yüzden bende işi bıraktım. Kimseden yardım istemedik, sadece emeğimizle gelir sağlamaya çalıştık.”