Gazete Vatan Logo

Çocuklarını miras dışı bıraktı

Sekiz çocuklu ozan, mirasını son eşi ve ondan olan 4 çocuğuna bıraktı. Büyük kızı dava açtı

Almanya'da geçen Mayıs ayında yaşamını yitiren büyük ozan Aşık Mahzuni Şerifin ölümünden 7 ay önce Ankara 32. Noteri iklim Ecevit'e hazırlattığı vasiyetnamesi açıklandı. Ancak, açıklanan miras bazı varisleri hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü, Aşık Mahzuni resmi nikahlı ilk eşi olan İtalyan asıllı Sovina, Türkçe adıyla Suzan Öz'den olan çocuklarını "Anneleri ahlâk dışı yaşadı" diyerek mirasından men etti.

Suzan Öz, Emine Tuğran ve Fatma Şerifle evlilik yapan Aşık Mahzuni'nin bu üç evliliğinden toplam 8 çocuğu ve 4 torunu bulunuyor. Ozan, bütün mirasını son eşi Fatma Şerif ile ondan olan 4 çocuğuna bıraktı. Ünlü ozanın "ahlâk dışı" yaşadığı gerekçesiyle Suzan Öz'den olan çocukları Emrah, Ferhat ve Şirin Mahzuni ile gayri resmi eşi Emine Tuğran'dan olan kızı Zeliha Mahzuni'yi mirasından mahrum bıraktı. Zeliha Mahzuni'nin annesi Emine ise ozanın dayısının kızı ve zorla evlendirildiği eşi.

Ağır dille eleştiriyor
Mahzuni vasiyetnamesinde Suzan Öz'ü şöyle suçluyor: "Eski eşim Suzan Öz, kendisinin doğurup yanıma bıraktığı çocuklarından, kızım Şirin'in kendisi gibi barlarda kazandıkları ahlâk dışı paraları aynı kişilerle yiyerek uzun yıllar Türk Halk Kültürü'ne ölmez eserler yaratan ben ozan Mahzuni Şerifin şeref ve haysiyetini halk önünde rencide ederek küçük düşürdüğü için öldükten sonra bütün varlığımı ve gelirlerimin sadece eşim Fatma Mahzuni ve ondan doğan Derya, Bülent Ali, Gülde Şeyda ve Sezda Yetiş Mahzuni arasında bölüşülmesini, Suzan Öz'den olan çocuklarıma verilmesini istemiyorum..."

Kızı dava açtı
Ozan'ın Öz'den olan kızı Şirin Mahzuni (Alpsatan) vasiyetin iptali davası açtı. Şirin Mahzuni, babasının son eşi Fatma Mahzuni'den etkilenerek bu mirası hazırladığını iddia etti. MESAM üyesi olan ozanın telif gelirleri de Şirin Mahzuni'nin yaptığı başvuru üzerine bloke edildi. MESAM, telif haklarının dağıtılması için dava sonucunu bekliyor.

Haberin Devamı