Gazete Vatan Logo
Magazin Çocukların hayallerini şekillendiren kamp

Çocukların hayallerini şekillendiren kamp

Türkiye’nin ilk çocuk şehri KidzMondo, son iki haftaya giren yaz kampında çocukları eğlenceye davet ediyor. Kampta, çocuklar gönüllerinden geçen mesleği hem keşfediyor hem de uyguluyor. Kampın içeriğini KidzMondo Trump İstanbul Yönetim Kurulu Başkanvekili Hande Sabuncuoğlu ile konuştuk.

Çocukların hayallerini şekillendiren kamp

Yaz kampınız 15 Eylül’e kadar devam ediyor. Bu son günlerde çocukların neden yaz kampına gelmesini önerirsiniz?

Yaz kampı, çocuklarımızın etkili zaman geçirmeleri için oldukça önemli. Çocukların hem dinlenmeleri hem de yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan yaz kampı da işte tam bu noktada aileyi destekliyor. Yaz kampı sadece çocuğun eğlenmesi ve heyecanlı tecrübeler yaşaması değil aynı zamanda sosyal, duygusal ve yeteneksel gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Ayrıca özgüven ve yaratıcılıklarını geliştirmek, grup içerisinde iletişimi ve ekip çalışmasını güçlendirmek için de önem taşıyor. KidzMondo Yaz Kampı’nda farklı uzmanlık eğitimleri ve açık hava aktiviteleriyle çocuklar gönüllerinden geçen mesleği hem keşfediyor hem uyguluyor hem de eğitimlerini birbirinden renkli oyunlarla süslüyorlar. Aynı zamanda yeteneklerini keşfediyor, yeni arkadaşlar ediniyor ve doyasıya eğleniyorlar.

Peki, hangi programlar yer alıyor?

KidzMondo Yaz Kampı’nda; 4 farklı uzmanlık eğitimi, bilişim eğitimi, açık hava aktiviteleri, birbirinden eğlenceli oyun ve atölyeler var.

Haberin Devamı

Bu programların içerikleri tam olarak nasıl oluyor?

“Minik Sanatçılar Kampı”nda minik kampçılar güzel sanatlar eğitiminde öncelikle renklerin dünyasında yolculuğa çıkıyor, ardından ışığın ve gölgenin oluşumunu keşfediyor ve daha sonra kendileri için seçtikleri natürmorttan portreye farklı modelleri boyutlandırmayı öğrenip, ortaya bir sanat eseri çıkarıyorlar. “Uzmanlar Yaz Kampı”ında kampçılar, Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde özel eğitimlerden geçmiş profesyoneller eşliğinde “Hayat Kurtaran Meslekler, Sahne Sanatları veya Medya Uzmanlık” alanlarında merak ettikleri meslekleri uyguluyorlar. ‘TeknoPark Yaz Kampı’ında, dijital okuryazar olmak ve bilgisayarda oyun oynamaktan daha fazlasını yapmak isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitimlerde kodlama, mobil kodlama, robot tasarım ve 3D tasarım eğitimleri alıyorlar. Dördüncü ve son program olan “Açık Hava Yaz Kampı” ise Hilton İstanbul Bosphorus’ta gerçekleşiyor. Bu 5 yıldızlı açık hava kampında kampçılar; şefler atölyesi, havuz etkinliği, botanik atölyesi ve sanat atölyesi gibi programlarla yeteneklerini keşfediyorlar yeni arkadaşlar ediniyor ve doyasıya eğleniyorlar.

Haberin Devamı

Gerçek bir uçağın içinde gibiler

Yaz kampında uzmanlık eğitimi dışında hangi etkinlikler var?

Uzmanlık eğitimi dışında kalan zamanlarda çocuklar yeni arkadaşlıklar kurup düzenlenen birbirinden eğlenceli aktivitelerde de yer alabiliyorlar.

Kaç gün sürüyor?

15 Eylül tarihine kadar bir hafta ya da her hafta (hafta içi 5 gün) katılma imkanı sunuluyor.

Sezonun açılmasıyla beraber peki, KidzMondo’ya yeni dahil olan birimler var mı?

KidzMondo’ya en son Pegasus Hava Yolları dahil oldu. Gerçek bir uçağın kokpitinin monte edildiği havaalanında çocuklar Pegasus üniformaları giyerek birer havayolu çalışanı oluyor. Pilot olup uçak kullanmayı ya da kabin görevlisi olup yolculara servis sunmayı deneyimleyen çocuklar, havacılık sektörünü daha yakından tanıyor ve gökyüzünün tadını çıkarıyorlar.

Eğitmenleri özenle seçiyoruz

Haberin Devamı

Hangi yaş aralığındaki çocuklar katılabiliyor?

Yaz kampımız için önerdiğimiz yaş aralığı 6-12. Çünkü katılımcıların okuma yazma bilmesi uzmanlık alanlarında kendilerine kolaylık sağlıyor. KidzMondo Yaz Kampı yaş aralıkları program özeline göre değişiklik gösterebiliyor. 4-6 yaş aralığındaki okul öncesi çocuklarına özel “Minik Sanatçılar Yaz Kampı” dışındaki diğer kamp programlarımıza, 6-12 yaş arası tüm çocuklarımız katılım gösterebilirler.

Yaz kampında çocuklara kimler eşlik ediyor?

Kampçılarımızla, Çocuk Gelişimi, PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik), Psikoloji, Anaokulu Öğretmenliği gibi bölümlerden mezun olmuş, Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından teorik ve pratik eğitimlerden geçirilmiş ve uzun görüşmeler sonucu özenle seçilmiş eğitmenlerimiz ilgileniyor. Seçilmiş bu eğitmenleri yöneten süpervizör ve üst düzey liderlere de yönetim becerileri, çalışan motivasyonu, y kuşağı, etkili sunum teknikleri, eğitimcinin eğitimi, etkili insanların yedi alışkanlığı gibi pek çok farklı alanda eğitimler veriliyor. Eğitmen ekibine katılan her yeni çalışma arkadaşlarımıza da bu eğitimler veriliyor ve böylece hizmette tutarlılık ve kalıcılık sağlanıyor.

Haberin Devamı