Gazete Vatan Logo

Çocukların hayallerini önemseyin

Tatili planlarınızı yaparken, seyahate bakış açısını çocuğunuza göre ayarlamak, tatilinizi unutulmaz kılacaktır.

Çocukların hayallerini önemseyin

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte ailece seyahat planları da hız aldı. Çocukla seyahat etmenin kimi zaman zor olabileceğini söyleyen Devri-i Alem Eğitim Kolejleri Kurumsal İletişim Koordinatörü Filiz Kantekin, planlı hareket ederek ve seyahate bakış açısını çocuğa göre ayarlayarak, harika bir gezi yapılabileceğini dile getiriyor.

Çocuğunuza bilgi verin

Seyahatiniz nereye olursa olsun, çocuğunuzun da kendisini buna hazırlaması için ona seyahate çıkmadan önce nereye gideceğinizi, nasıl gideceğinizi ve orada neler yapacağınızı anlatın. Bunu, fazla detaya inmeden, çocuğunuzun yaşına ve ilgi alanına uygun bir şekilde anlatabilir, güzel bir hikayeye dönüştürebilirsiniz. Seyahat planınızı yoğun yapmaktan kaçının. Çocuğunuzu tüm gün yormayacak aktiviteler seçmeye özen gösterin. Bu programı yaparken, çocuğunuza da danışmayı unutmayın. Ona da neler yapmak istediğini, hayallerini öğrenin. Çocuğunuzu sadece fiziken değil, fikren de programınıza dahil edin. Bu sayede gezinizden o da çok keyif alacak ve sorun çıkarmayacaktır.

Haberin Devamı

Her sabah, örneğin kahvaltıda, o günün programını ailece konuşun. Çocuğunuza da nereye gideceğinizi ve nelerle karşılaşabileceğinizi anlatın. Yaşayacağı güne ne kadar hazırlıklı olursa, olası krizler de o kadar hafifleyecektir. Otomobilde ya da uçakta geçireceğiniz saatleri, çocuğunuzun uyku saatine göre ayarlamak sizi oldukça rahatlatacaktır. Ya da onu oyalayacak bir aktivite çantasını yanınıza alın.