Gazete Vatan Logo

Çocukların gelişimini etkileyen oyunlar

Çocuklar gelişim dönemindeyken hangi oyunlar sayesinde olumla etkileniyorlar. Hangi oyunları oynamak çocuklarda zekayı geliştiriyor? İşte çocukların gelişimi açısından faydalı gelen oyunlar.

Çocukların gelişim döneminde oynadığı oyunların gelişime sağladığı katkı hiç kuşkusuz oldukça önem arzediyor. Peki eğitim açısından oldukça faydalı görünen oyunlar hangileri? İşte çocukların gelişimi açısından faydalı oyunlar

Lego ve türevi oyunlar

dünya üzerinde zeka geliştiriciliği en fazla olduğu düşünülen oyuncaklar arasında saylıyor lego oyunları. Çocuğunuzun zekası ile birlikte, hayal gücü ve psikomotor kabiliyetleri geliştiriyor bu oyunlar.

Puzzle

Yan yana getirerek, uç uca ekleyerek büyüyen, büyüdükçe zekayı da kendisiyle birlikte büyüten oyunlardır puzzle oyunları.

Sesli harf değiştirmece

Bu oyunda günlük hayatımızda kullanılan kelimelerdeki sesli harfler seçilen başka bir sesli harfle söylenmeye çalışılır. Meselâ, oyunculardan birinden haftanın günlerini sadece ‘e’ sesli harfini kullanarak sayması istenir. Doğru söyleyip söyleyemediği kontrol edilir. Yani oyuncunun Pazartesi kelimesini Pezertese, Salı’yı Sele, Çarşamba’yı Çerşembe gibi söylemesi gerekir. Bu oyunda yılın ayları, sebzeler veya başka kelime grupları kullanılabilir.

Haberin Devamı

Oyun hamuru

Oyun hamurunda türetilen figürler çocuğun gelişimi açısından oldukça fayda sağlıyor.

Yap boz

Yap- Bozlar, tüm tatlar ve gıdaların bir kapta olduğu Khichdi'ye (Bir Asya yemeği türü) benzer. Daha büyük bir çocuk daha coşkulu olanlar için bunu görmezden gelebileceğinden, mümkün merteve en kısa zamanda başlamanız gereken bir oyundur.

Sözcük Avı

Alfabe kartları, tahta bloklar ve mıknatıslar kullanarak farklı kelimeler oluşturmadır. Sonra bilgi kartları kullanarak, çocuğunuzun oluşturduğu kelimelerle bilgi kartlarını eşleştirmesini sağlayın.

Labirentler

Labirent aktivitelerini içeren kitaplar veya oyuncaklar muhteşemdir. Labirentlerin faydalarına örnek olarak; motor becerileri, hayal gücünü ve problem çözme becerisini geliştirmesi sayılabilir.