Gazete Vatan Logo

Çocukların çalışma alanı için 6 yaratıcı öneri

Çocuklarınızın çalışma alanlarını keyifli hale getirecek 6 öneri!

Çocuklarınızın ödevlerini keyifle yapacağı çalışma alanları yaratmak çok kolay. Önerilerimize göz atarak çocuklarınızı çalışmaya teşvik edecek çalışma alanı yaratabilirsiniz.
Beyaz rengin hâkim olduğu bir masa ve masanın olduğu alandaki duvara yerleştirilmiş raflarla hem çocuğunuzun odasındaki dağınıklığın önüne geçebilir hem de çocuğunuzun büyük bir keyifle çalışması için uygun bir atmosfer yaratabilirsiniz.
Çocuğunuzun çalışma masasının olduğu alandaki duvarı iç açıcı, sevebileceği bir renkle yaparak da çocuğunuzun çalışırken tebessüm edebileceği bir atmosfer oluşturabilirsiniz.
Canlı ve hareketli renklerle yaratacağınız alanlarla çocuğunuzun çalışırken konsantrasyonunun artmasını da sağlayabilirsiniz.
Çocuğunuzun odasında yapabileceğiniz bir diğer değişiklik de çocuğunuzun çalışma masasını cam kenarına koymak olabilir. Beyni parlak ve açık renklerle uyarılacağı için çocuğunuz çalışırken kolayca odaklanacaktır. Aynı zamanda birkaç canlı renkteki nesneyle de dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.
Bir başka önerimiz ise çocuğunuz çalıştığı masa ve sandalyenin rengini sevmiyorsa, seveceği sıcak renklere boyayarak onun keyifle çalışacağı, resim yapacağı bir ortam yaratmanız. Böylece kendisini daha iyi hissetmesini de sağlayabilirsiniz.
Çocuğunuzun sıkılmadan ve kendisini özgür hissederek çalışmasını arzu ediyorsanız, cam bir masa kullanabilirsiniz. Camın şeffaflığı çocuğunuzun kendisini özgür hissetmesini sağlayacaktır. Ayrıca cam masayı renkli bir sandalye, beyaz raflar ve renkli nesnelerle de tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı