Gazete Vatan Logo

Çocukların bayramında göz göze gelemediler

Ankara’daki 23 Nisan törenleri siyasi gerginliğin gölgesinde geçti. Anıtkabir’deki törene katılan liderler birbirleriyle göz göze gelmemeye özen gösterdi. Meclis’teki kutlamaya Kılıçdaroğlu katılmadı. Genel Kurul’daki oturuma askerler katılmadı ve liderler atıştı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, başkent Ankara’ya yoğun bir gün yaşattı. Dün ilk olarak TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki devlet erkanı, Anıtkabir’i ziyaret etti. Törene, TBMM Başkanı Şahin’in yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar kurulu üyeleri ve çok sayıda milletvekili katıldı. Bu törende siyasi liderlerin birbirlerine soğuk davranmaları dikkat çekti. İkinci tören Birinci Meclis’te düzenlendi. Buradaki törene de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bazı milletvekilleri katıldı.

Daha sonra TBMM Başkanı Şahin, Meclis’te kutlamaları kabul etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmadığı bu törende anamuhalefet partisini Grupbaşkanvekili Akif Hamzaçebi temsil etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner tören öncesi bir süre sohbet ettiler. Bir süredir “Bozkurt polemiği” yaşayan Başbakan Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli törende yan yana gelmediler. İki lider göz göze gelmemeye bile özen gösterdi. Bahçeli’ye aralarında Genel Sekreter Cihan Paçacı’nın da olduğu kurmayları eşlik etti. BDP’den törene katılan Sırrı Sakık ise CHP’li İdare Amiri Ahmet küçük ile uzun süre sohbet etti. Gazeteciler Bahçeli’ye Erdoğan’la yaşadığı ‘bozkurt’ polemiğini sordu. Bahçeli “Bugün bayram” demekle yetindi. Genel Kurul’daki oturumda ise Başbakan ile muhalefet arasındaki mesafe devam etti. Genel Kurul’daki oturumda tokalaşan iki lider sadece Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ydi. Oturuma Cumhurbaşkanı Gül, yakın çalışma arkadaşlarıyla beraber locadaki yerini alırken Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının koltukları boş kaldı.



Kılıç-Sakık arasında ilginç diyalog

BDP adına törene katılan tek isim Sırrı Sakık oldu. Törende Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’la Sırrı Sakık arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Kılıç, Sakık’a “Sitemlerimizi dile getireceğiz artık” dedi. Bu sözler YSK’nın veto kararı sonrasında Doğu ve Günaydoğu’daki gerginlikle ilgili yorumlandı.

Küskün vekiller 23 Nisan’a küsmedi

TBMM’deki törene 12 Haziran seçiminde aday gösterilmeyen iktidar ve muhalefet partisi milletvekillerinin de katılması dikkat çekti. AKP’den Kürşat Tüzmen, Hüsrev Kutlu, Vahit Erdem, Zafer Üskül, Yaşar Yakış’ın yanı sıra CHP’den Onur Öymen, Ali Topuz, MHP’den eski Bakan Sabahattin Çakmakoğlu da Şahin ile el sıkıştı. CHP eski Genel başkanı Deniz Baykal da törene katıldı ve Başkan Şahin ile bir süre sohbet etti. Törenin sonunda gazetecilerle de tek tek tokalaşan Şahin, Meclis’in açılışının 91. yıldönümünü kutladıklarını söyledi. Özellikle çocukların,gençlerin, tüm vatandaşların bayramını kutlayan Şahin, “Basın emekçilerini de kutluyorum; bizim mesajlarımızı halka doğrudan doğruya ulaştıran önemli bir görev yapıyorsunuz, sizin aracılığınızla tüm basın mensuplarının da bu bayramını yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Basının büyük ilgisini çeken isimlerden olan YSK Başkanı Ali Em ise çıkışta bir süre makam aracının kendisini almaya gelmesini bekledi.


Haberin Devamı