Gazete Vatan Logo
Magazin Çocukların 50 çılgın sorusu

Çocukların 50 çılgın sorusu

Çocukların 50 çılgın sorusu

Altı kadından oluşan ve yeni bir yayınevi olan Tara Kitap’tan çıkan, ‘Çocukların En Çok Sorduğu 50 Soru’ ve ‘Çocuğum Neler Yaşıyor’ kitaplarında anneler sorularına yanıt buluyor.

Kitapların tanıtım davetinde çok çocuklu anne Bennu Gerede organizasyonun fotoğraflarını çekerken yine bir başka çok çocuklu anne Happily Ever After’ın sahibi Ayşe Kucuroğlu mekan sahibi olarak anneler için bir kahvaltı organize etti.

‘Çocukların en çok sorduğu 50 Soru’ kitabının 3-8 yaş arası çocukları kapsayan ilk cildinde yer alan ‘Sizin yatağınızda uyuyabilir miyim?’, ‘Beş dakika daha playstation oynayabilir miyim?’, ’ soruları genç annelerin en çok ilgisini çeken sorulardı.

12 yaş çocuklarıyla ilgili olan diğer ‘Çocukların En Çok Sorduğu 50 soru’ kitabının en çok üzerinde durulan soruları ise ‘Bana cep telefonu alır mısınız?’, ‘Eve bir köpek alabilir miyiz?’ ve ‘Neden kardeşimle daha çok vakit geçiriyorsun?’ oldu.

Kitabın piyasaya henüz bu hafta çıkan üçüncü kitabı ‘Çocuğum Neler Yaşıyor? Bebeklikten Ergenliğe Cinsel Gelişim’ kitabı ise annelerin en fazla hassasiyet gösterdiği ‘Çocuğumu cinsel tacizden nasıl korurum?’ sorusunu gündeme getiriyor... ‘Çocuğum Neler Yaşıyor? Bebeklikten Ergenliğe Cinsel Gelişim’ kitabında yer alan diğer konular ise ‘Çocuğumla birlikte banyo yapmayı ne zaman bırakmalıyım?’, ‘Çocuk mastürbasyon yaptığında nasıl tepki verilmelidir?’ ve ‘Çocuğa cinsellikten ne zaman ve nasıl bahsedilmelidir?’ çerçevesinde tartışıldı.

Haberin Devamı

Köşe yazarı ve blogger annelerin birbirleriyle deneyimlerini paylaştığı, psikolog Jülide Sevim’in bilgilendirici katkılarda bulunduğu kahvaltılı toplantı, tüm bilinçli okur ve takipçi annelere merak edilen bilgilere nasıl ulaşılacağı konusunda ışık tuttu.