Gazete Vatan Logo

Çocuklarımızı PKK mı kaçırdı?

Çocuklarımızı PKK mı kaçırdı?

İzmir’de BDP’nin açtığı Kürtçe kursuna giden altı genç cep telefonlarını ve kimliklerini evlerinde bırakarak kayıplara karıştı. Gençlerin PKK tarafından kaçırıldığından şüphelenen aileler yetkililerden yardım istiyor

İzmir’in Buca ile Bayraklı ilçelerinde birbirlerine yakın tarihlerde, 6 genç, cep telefonlarını ve kimliklerini evlerinde bıraktıktan sonra kayıplara karıştı. Bir araya gelen aileler, Kürtçe öğrenmek için BDP’nin açtığı kurslara giden gençlerin, kandırılıp dağda da silahlı eğitim alıp savaştırılmak isteneceğinden çekindiklerini dile getirdi. Yamanlar Onur Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki Adem Tekik, askeri gitmeye hazırlandığı sırada arkadaşları 22 yaşındaki Emrah Fırtına, 21 yaşındaki Salim Kalın ve Adem Uçar’la birlikte 17 Nisan’da ortadan kayboldu. Aynı mahallede oturan kaybolan gençlerin, kaçmadan önce cep telefonlarını ve kimliklerini de evde bıraktıkları öğrenildi. Gençlerin, bir süredir BDP’nin Yamanlar semtinde açtığı Kürtçe kurslarına devam ettiği ortaya çıktı.


Gençlerden Afyonkarahisar’da 3 aydan bu yana vatani görevini yapan Salim Kalın ise, komutanlarına başvurarak, ailesinin trafik kazası geçirdiğini ve durumlarının ağır olduğunu söyleyerek izin aldığı belirlendi. Bunun yanı sıra Buca ilçesinde oturan Kipa Anadolu Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Mehmet Urak 26 Mart’ta, aynı ilçede oturan 19 yaşındaki Kamuran Gökay da aynı tarihlerde evden ayrıldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamadı.

Annelerden çağrı

Çocuklarının kaybolmasının ardından aileler ilk olarak BDP ilçe binasına gitti. Gençlerden, Adem Tekik, Emrah Fırtına, Salim Kalın ve Adem Uçar’ın en son BDP Bayraklı ilçe binasında görüldükleri ortaya çıktı. Aileler de, parti yetkililerinin, kendilerine gençlerin kayboldukları gün, binalarında kahvaltı yaptıklarını, ondan sonra da görmediklerini söylediklerini dile getirdi. Ailelerin başvurusu üzerine harekete geçen polisin araştırmalarından da, gençlerin nereye gittikleri belirlenemedi. Çocuklarının eve dönmelerini isteyen annelerden Zübeyde Tekik ve Azize Urak, terör örgütüne de, eğer evlatları ellerindeyse onları evlerine gönderme çağrısı yaptı.

PKK’lılar helikoptere ateş açıp iş makinesini yaktı

Çözüm sürecinde, silahların susmasının ardından dün yaşanan iki saldırı nedeniyle Diyarbakır ve Siirt’te hareketli anlar yaşandı.

Diyarbakır’da PKK’lılar askeri helikoptere ateş açtı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’ndan kırsal kesimdeki karakollara asker ve malzeme sevkiyatı yapan bir Sikorsky helikopter Lice İlçesinin Çağıl Mezrası üzerinde uçarken bu sabah dağlık kesimden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Lice İlçesi yakınlarında bulunan Duru Jandarma Karakolu’na inen helikoptere 1 kurşunun isabet ettiği tespit edildi. Helikopterde bulunan personelden yaralanan olmazken, jandarma ateş açanları tespit etmek için çalışma başlattı.

Öte yandan Siirt’in Şirvan ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, baraj inşaatında kullanılan 3 iş makinesi ile 2 kamyonu yaktı. Şirvan’ın Orman deposu mevkisindeki Fernas Barajı inşaat sahasını basan bir grup terör örgütü mensubu, 3 iş makinesi ile 2 kamyonu ateşe verdi. Şantiyede görevli güvenlik elemanlarının silahlarını da alan teröristler, bölgeden uzaklaştı.

Haberin Devamı