Gazete Vatan Logo

Çocukları için oraya gitmişti

Kamyonuyla göçük altında kalan şoför Reşit Can’ın İstanbul’da işini kaybettikten sonra Siirt’teki köyüne döndüğü ortaya çıktı

Çocukları için oraya gitmişti

Siirt’te meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden kamyon şoförü Reşit Can’ın 4 yıl önce İstanbul’da çalıştığı yerin kapanmasının ardından memleketine döndüğü öğrenildi.

4 yıl önce taşınmıştı

Siirt Yağmurtepe köyünde yaşayan evli ve 2 çocuk babası olan 35 yaşındaki Reşit Can’ın hikayesi yürekleri burktu. 4 yıl öncesine kadar İstanbul Yenibosna’da bir tekstil atölyesinde çalışan Can, atölyenin kapanmasının ardından işsiz kaldı. Kirada oturan Reşit Can, abisinin bakır maden ocağında iş bulmasıyla birlikte köye dönme kararı aldı.

‘Babalarını soruyor’

Maden faciasında hayatını kaybeden Reşit Can’ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından VATAN’a konuşan abi Turan Can, “Kardeşim geçim sıkıntısından dolayı buraya geldi. Çocuklarına daha iyi bakmak için bu işe girdi. Olay olduğu gün alana girdiği anda heyelan meydana gelmiş. Kamyonuyla birlikte göçüğün altında kalmış. Çocukları sürekli babalarını soruyor. Acımız çok büyük” dedi.