Gazete Vatan Logo

Çocukları canlı kalkan yaptı!

Diyarbakır’da PKK’lılara ait bir eve düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Evdeki terörist çocukları kalkan yapınca, polis ihtiyatlı davrandı. Bunu fırsat bilen PKK’lı güvenlik güçlerine el bombası attı, bir polis şehit oldu, 10 polis yaralandı. Terörist öldürüldü

Çocukları canlı kalkan yaptı!

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, yapılan istihbari çalışmalarda PKK/KCK terör örgütünün YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen adreslere dün saat 06.00 sıralarında operasyon gerçekleştirdi. Kayapınar Huzurevleri Mahallesinde bulunan bir binaya yapılan operasyonda çatışma çıktı. Evdeki terörist Murat Çelik, çocukları kendisine kalkan yapınca polis çocuklara zarar vermemek için ihtiyatlı davrandı. Bundan faydalanan terörist de, güvenlik güçlerinin üzerine el bombası attı, 1’i ağır olmak üzere 10 polis yaralandı. Ağır yaralanan polis memuru, kurtarılamayarak şehit oldu.

‘Arkalarına saklandı’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, operasyonun detaylarına ilişkin bilgileri verdi: Evde 1 kadın, 3 çocuk var. Kendi çocukları olduğu değerlendiriliyor. Evde bulunan çocukları, bir şekilde kalkan olarak kullandı. Terörist, çocukları ve kadını kalkan olarak kullanmak ve onların arkasına saklanmak, oradan zaman kazanmak suretiyle bir bombalama yapmış ve 1 polis memurumuz şehit olmuş, 9 kardeşimiz yaralanmıştır. Kadın ve çocuklar, zarar görmesin, diye emniyet güçlerimizin sarf ettiği, göz ettiği itina ve dikkat, böyle bir sonuca yol açmıştır. Emniyet güçlerimiz, çok büyük bir fedakarlık yaptı o çocuklara herhangi bir zarar gelmemesi için.

Haberin Devamı

Dokuz PKK’lı dağdan gelmiş

DİYARBAKIR’da öldürülen Murat Çelik’in, PKK’nın şehir yapılanmasından olduğu ve sekiz kişiyle birlikte 6 ay dağda eğitim gördüğü belirlendi. Eğitimleri biten 9 PKK’lının eylem için şehirlere dağıldığı istihbaratını alan güvenlik güçleri, operasyon başlattı. PKK’lılardan 8’ini yakalayan güvenlik güçleri, Murat Çelik’i de ölü ele geçirdi.