Gazete Vatan Logo

Çocuklara mutluluk dağıtıyorlar!

Kuruldukları günden bu yana başarılı işlere imza atmaya devam eden ve ‘Sen yoksan bir eksiğiz’ sloganıyla yola çıkan Mutluluğun Adresi grubu büyümeye devam ediyor

2013 yılında birkaç öğrencinin bir araya gelmesiyle kurulan, hızla büyüyen ve yapmış oldukları etkinliklerle dikkat çeken ‘Mutluluğun Adresi’ grubu ilk etkinliği Eyüp Çocuk Esirgeme Kurumu’na gerçekleştirdi. Çalışmalarıyla hızla büyüyen ve ardında gülümseyen yüzler bırakabilmenin başarısı yaptıkları işin ne kadar değerli olduğunu ortaya koyuyor.

İtalya’da Down sendromlu çocuklarla da unutulmaz bir etkinlik gerçekleştiren grup, bu etkinliği ile de derneğin hiçbir konuda ayrımcılık politikasının olmadığını gösteriyor.

Mutluluğun Adresi, köy okullarını da ziyaret etmeyi ihmal etmiyor, Van ve Sinop’ta da çalışmalarda bulunduğu gibi İstanbul’da ise birçok İlköğretim okuluna yardım ve destekte bulundu.

Kitap okuma ve okumaya teşvik etme noktasında çok hassas davranan bir topluluk olan grup Erzurum’da bir kütüphaneye de desteklerini ulaştırdı.

Ağırlıklı olarak öğrencilerden oluşan ve tamamıyla gönüllülük esasına dayanan grup ayrıca internet üzerinden yaptıkları yerel radyo yayını ile çok daha fazla kitleye seslerini duyurmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Grup; öncelikli olarak bazı imkânlardan yoksun olan çocukların üzüntülerini paylaşmak, onların psikososyal gelişimine katkıda bulunmak adına çeşitli eğitici ve eğlenceli faaliyetler düzenleyerek gelecekte mutlu bireyler olmaları adına yüreklerine mutluluk tohumları serpmeyi amaçlıyor.

GRUBUN GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUĞU ETKİNLİKLERDEN BAZILARI

İstanbul Üniversitesi Merkez kütüphanesinde "Görme Engelliler İçin Sesli Kütüphane Projesi"

Çocuk Esirgeme Kurumu'yla beraber gerçekleştirilen "Mutluluk Pikniği"

Koruncuk vakfı Ziyaret Etkinliği

Erzurum, Sinop ve Van gibi şehirlere kıyafet ve kitap yardımları

GRUBUN FAALİYETE GEÇİRECEĞİ PROJELERDEN BAZILARI

-İşaret dili eğitimi

-Liderlik ve kolektif çalışma temalı kişisel gelişim seminerleri

-İlk yardım eğitimi

-Engelli, yaşlı, yetim, öksüz gibi dezavantajlı gruplara yaklaşım ve çözüm önerileri noktasında Sosyal Hizmet uzmanları

- Uyuşturucu ile mücadele

Tanıtım filmi linki: https://www.youtube.com/watch?v=3VWP06A0Jds