Gazete Vatan Logo

Çocuklar yeni yıla özel kar küresi yaparak kimyayı keşfedecekler!

Çocukların problem çözme yeteneklerinin gelişmesinin yanı sıra nesnelerin nasıl çalıştığını keşfetmeleri yönünde onları teşvik eden EFK, yeni yıla özelKar Küresi’ atölye çalışması gerçekleştirecek.

Eğlenerek el becerilerini geliştirecek olan çocuklar, STEM Metodu ile gerçekleştirilen atölyede kar kürelerini yaparken yoğunluk, karışım, homojen karışım, heterojen karışım, sıvı, saydam, yarısaydam, opak kavramları ile tanışacaklar. Kar Küresi Atölyesi, 25 Aralık Pazar ve 31 Aralık Cumartesi günleri Engineering For Kids (EFK)’da gerçekleşecek. 4-7 yaş arası çocuklar 13:00-14:00 saatleri arası, 8-12 yaş arası çocuklar ise 15:00- 16:00 saatleri arası Kar Küresi atölyesine katılabilecekler.

EFK’da 25 Aralık ve 31 Aralık günleri Kimya Mühendisliği kapsamında gerçekleşecek atölyede çocuklar, ister kendileri için isterlerse de hediye olarak sevdiklerine vermek için yeni yılın geleneksel süsü olan kar küresi yapacaklar. Eğlenirken fen bilimleri kavramlarını öğrenecek olan çocuklar, Kar Küresi atölye çalışması ile hayal dünyalarını ve yaratıcılıklarını geliştirecekler.