Gazete Vatan Logo

Çocuklar yazarlık yarışmasında İstanbul'u anlatacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle düzenleyeceği '5'inci Çocuk Yazarlar Yarışması' ve '2. Genç Yazarlar Yarışması' için başvurular başladı. Yarışmanın son başvuru tarihi 10 Şubat 2018. Final sunumları ve ödül töreni ise Mart 2018'de yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen "5. Çocuk Yazarlar ve 2. Genç Yazarlar Yarışması" başvuruları başladı.

Konuya ilişkin Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl 5'inci kez gerçekleştirilen "Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması" 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflara yönelik olarak düzenleniyor.

Yarışmada bu yıl küçük yazarlar, hikayelerini "Hayalimdeki Kahramanla İstanbul'da Bir Macera" teması altında hazırlayacak.

Geçen yıl başlatılan "Genç Yazarlar Yarışması" ise 9, 10, 11 ve 12'inci sınıflara yönelik olarak düzenleniyor. Teması "İstanbul" olarak seçilen yarışmada, genç yazarlar hikaye, şiir, deneme ve hatıra-portre olmak üzere toplam 4 kategoriden birinde kaleme aldıkları eserlerle yarışmaya katılabilecek.

Yarışma kapsamında ayrıca bu yıl hikaye kategorisinde "Mustafa Kutlu Özel Ödülü", şiirde "Cahit Zarifoğlu Özel Ödülü", denemede "Rasim Özdenören Özel Ödülü", hatıra-portrede ise "Mithat Cemal Kuntay Özel Ödülü" verilecek.

Yarışmalar çocukların ve gençlerin yaşadıkları şehri tanımalarını, şehre karşı aidiyet duygusu taşıyarak ve şehri sahiplenerek bunu Türkçe'nin dil zenginliği içerisinde en güzel biçimde ifade edebilmelerini sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Haberin Devamı

Başvurularının 10 Şubat 2018'de sona ereceği yarışmaların ödül töreni ise Mart 2018'de gerçekleştirilecek. Dereceye giren eserler kitap olarak okurlarla buluşacak.

Detaylar için