Gazete Vatan Logo

Çocuklar sömestrda eğlenceye doyacak

Çocukların merakla beklediği sömestr tatili nihayet başladı. Şehirde tiyatrodan eğlenceye, öğretici programlardan atölyelere kadar pek çok etkinlik mevcut.

Çocuklar sömestrda eğlenceye doyacak

Mozart’ın sihirli dünyasına yolculuk

Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Mozart’ın ünlü operasından esinlenilerek hazırlanan “Mozart’ın Sihirli Dünyası“ isimli müzikli gösteriyle sahne alıyor. (Yarın 15:00, Volkswagen Arena, 25-40 TL)

110 kişilik dev kadro...

Gate Sahne Sanatları’nın UNIQ Hall işbirliği ile sunduğu Animals Musical’i perdelerini ilk kez UNIQ Hall sahnesinde açacak. Bugün ve 29 Ocak’ta sahnelenecek müzikalde Afrika’daki kabile ve savaş konuları işleniyor. Sahnede insan vücuduyla entegre olan dev hayvan kuklaları, geleneksel temalar taşıyan el işçiliğiyle yapılmış benzersiz kostümler, 4 sesli polifonik koro, uluslararası standartlardaki müziklerinin birleştiği etnik ve modern koreografiler ve 110 kişilik bir ekip yer alacak... (40-120 TL)

Müzikli danslı oyun

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, “Karlar Ülkesi” ve “Lunapark Gezegeni” çocuk oyunu ile Ocak ayında Zorlu PSM’de ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. Karlar Ülkesi, 30-31 Ocak, Lunapark Gezegeni ise bugün, yarın, 25-26-27-28 ve 29 Ocak’ta sahnelenecek.

Haberin Devamı

Robot tasarlayıp kodlayacaklar

Trump AVM’de yer alan KidzMondo’daki TeknoPark’a sömestr boyunca gelen çocuklar eğlenirken öğrenecek. MEB onaylı eğitimlerde 5-12 yaş arası çocuklar kodlama ve algoritmik düşünmeden robot tasarıma, 3D tasarımdan kodlamaya kadar farklı eğitimlere katılacaklar ve yeni döneme bir adım önde başlayacaklar. (kidzmondoistanbul.com)

Çocuklar sembollerin sırrını çözüyor

Kanyon, İstanbul Modern ile bir işbirliği yaparak “Modern Hiyeroglifler Atölyesi”ni hayata geçiriyor. Çocuklar emojilerden yola çıkarak tarih öncesi dönemin iletişim simgesi olan hiyerogliflerin dünyasına girecek, iletişimin gelişimini öğrenecek. (Bugün-5 Şubat, 6-10 yaş, ücretsiz)

Star Wars günlerini kaçırmayın!

Bugün ve yarın Vialand AVM giriş katında “Lego Star Wars” etkinliği gerçekleştirilecek. Star Wars filminin dekorunun kurulacağı etkinlik alanında çocuklar, en son çıkan Lego parçaları ile yaratıcılıklarını kullanarak yepyeni tasarımlar yapacaklar. (40 TL)

Haberin Devamı

Küçük korsanlar Watergarden’da

Watergarden İstanbul’da bugün başlayıp 5 Şubat’a kadar devam edecek olan “Korsan Adası” etkinliğinde çocuklar kendileri için özel olarak üretilen korsan gemisinde keyifle vakit geçirmenin tadına varacak. (12:00-17:00)

Pepee’nin dünyası size geliyor

Venezia Mega Outlet; “Pepee’nin Dünyası Size Geliyor” etkinliği ile 29 Ocak tarihine kadar dünyanın en sevilen çizgi karakterlerinden Pepee’yi çocuklarla buluşturacak.

Dünya öykü günü

Düzen Sağlık Grubu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen öykü etkinliği başvuruları başladı. 14 Şubat Dünya Öykü Günü‘nü çocukların yazacakları öykülerle renklenecek. Etkinliğe 7 - 16 yaş arası çocuklar katılabilecek. (oyku@duzen.com.tr’ye e- posta adresinden teslim edilebilir)

Çocuklar eğlenirken siz de dinlenin...

Tatilde ılık bir havayı tercih ediyorsanız Antalya Belek’teki Cornelia Diamond Golf Resort Spa’yı ideal. Çocuk Kulübü’nde çocuklar, zengin etkinliklerle öğrenerek eğlenirken, aileler de, Crassula Spa’da yenilenebilir...

Haberin Devamı

İdil Biret Emek Sahnesi’nde

Beyoğlu’nda yeni nesil yaşam merkezi Grand Pera, dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret’in Bahçeşehir Üniversitesi Oda Orkestrası eşliğinde vereceği konsere ev sahipliği yapacak. (24 Ocak, 20:00, 30-60 TL)

Mutfağı sevdirecek programlar

Dünyanın en iyi aşçılık okullarından birisi olan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), hazırladığı öğretici ve eğlendirici programlarıyla sömestr tatilini karşılıyor. (15-17 yaş grubu, 23 Ocak-4 Şubat)

ÖzdilekPark’ı dinazorlar bastı!

ÖzdilekPark İstanbul, çocukların hayal güçlerini geliştirmeye yardımcı olmak için 7 Şubat’a dek sürecek olan dinozor temalı dünyaca ünlü “World Of Dino” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Çocuk müzikallerini kaçırmayın

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde bugün başlayıp 5 Şubat’a kadar devam edecek olan çocuk müzikalleri, çocukların hayal dünyasına renk katacak... (25 TL)

Sevimli animasyonun ürünleri TeknoSA’da

Türkiye’de 20 Ocak’ta vizyona giren, animasyon filmi Moana’nın kostümden pijama takımına, oyuncak seti ve peluş oyuncaklarından elbise, sweatshirt ve aksesuarlarına kadar birbirinden renkli ürünleri, Türkiye’de ilk kez ve sadece TeknoSA mağazalarında çocuklarla buluşuyor.

Haberin Devamı

Akbank Sanat’ta atölye zamanı

Oyuncak heykel, linol baskı, mozaik... Hafta içi ve gündüz saatleri seçenekleriyle gerçekleştirilecek atölyeler ile çocuklar eğlenip, öğrenecek. Akbank Sanat, çocuklarının tatillerini en verimli şekilde geçirmelerini isteyen tüm aileleri çağdaş sanat atölyesine davet ediyor. (21 Ocak- 2 Şubat)