Gazete Vatan Logo

Çocuklar bizimle olmayı hak ediyor!

Çocuklar bizimle olmayı hak ediyor!

Yeşim Salkım ve kızları Gizem ile Ada... Beraber daima üretken bir şekilde çalışıyorlar, şimdilerde ise ‘Analı Kızlı‘ adında bir projeleri var. Salkım, kızlarıyla geçirdiği hayatını bizimle paylaştı.

Anne olmak ne demek?

“Anne olmak ateşten gömlek” derdi anneannem. Bu duyguyu anlatmak çok zor. Hani ciğerim yanıyor derler ya. Gözümde yaşım, soframda aşım, burnumun direği, gözümün bebeği demek çocuk. Onlar gülünce çiçeğin açması, onlar ağlayınca da solması demek. Cennetin kokusu onlarla geliyor burnuma sanki. Allah herkese nasip etsin.

Gizem’i doğurduğun zamanla Ada’yı doğurduğun zaman aralığı çok. Şu anki dönemde mi daha rahatsınız yoksa Gizem’i bebekken büyütürken mi?

Gizem doğduğunda çocuktum ben de. Şimdi her konuda daha bilinçliyim. O zamanlar çalışmak zorundaydım, şimdi de çalışmam gerekiyor ama hayır deme lüksüm var. Bu da Ada’yla geçirdiğim zamanın kalitesini artırıyor çok şükür.

Birçok kadın için ilham vericisin sen. Nelerden besleniyorsun?

Ne mutlu bana ki hayatta olmasını istediğim her şeye sahip oldum; çocuk, kariyer, aile, huzur, sağlık... Bunlar çok önemli sevdiğim üç beş dost ile birlikte güzel bir hayat hayattan besleniyorum ve hep ‘problem varsa çözüm de vardır’ şeklinde düşünüyorum. Ben iyi olursam çevremdeki herkes iyi olur diyorum ve en önemlisi yetinmeyi bilmek galiba.

Haberin Devamı

Her zaman böyle güçlü mü oldun?

Çok şükür Allah’a... Hep “Yüreğimdeki bu gücü alma Allah’ım” derim. En büyük güç Yaradan’dan geliyor insana. Çocukken de böyleydim ben, annem de öyle söyler hep “Dimdik ve korkusuz geldi bizim ki” derler.

ANALI KIZLI YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITAN PROGRAM YAPACAĞIZ

İki kız annesi olarak beni de heyecanlandıran, birlikte geliştirdiğiniz bir proje var. Nasıl ortaya çıktı, biraz bahseder misiniz?

Gizem aşçılık okudu burada. Gel beraber bir şeyler yapalım diyerek bir format hazırladık, ismi ‘Analı Kızlı‘. Yemek kültürümüz ve çocuklara, gençlere, yeni evlenen çiftlere mutfağın püf noktalarını anlatacağımız bir proje bu. Yakında başlayacağız, kanallarla görüşüyoruz. Anne-kız çekişmeleri var içinde. Eğlenceli ve bizden bir format.

Haberin Devamı

Ne zaman hayata geçecek?

Şubat ayında başlıyoruz kısmetse.

Çalıskan bir anne olarak diğer çalışan (bekar)annelere tavsiyen var mı?

Çok çalışmayın. Zaman çok kıymetli; çocuklar bizimle olmayı hak ediyor, bize ihtiyaçları var.

En önemlisi onlarla geçen zamanın kalitesi boşa geçmemeli, sevginizi gösterin ve kendinizi de ihmal etmeyin derim.

ANNEM BENİM EN YAKIN ARKADAŞIM HER ŞEYİM OLDU
Kendine nasıl vakit ayırıyorsun? Kendin için neler yapıyorsun?

Şu ara film izlemek, kitap okumak ve Ada’yla oyun oynamak gündemde. Bir de yemek yapıyorum bol bol. Set olunca zaman daralıyor çünkü. Hazır zamanım varken çocuklarımla olayım diyorum, bir de spora başlıyorum bakalım ne olacak.

Gizem, Yeşim nasıl bir anne? Gerçi arkadaş gibisiniz?

Annem dışarıdan göründüğü gibi değil, çok duygusal bir anne. Çocuklarının sağlığı ve mutluluğu her şeyden onunkinden önce geliyor. Disiplinli fakat bir o kadar da eğlenceli. Bu zamana kadar benim başıma ne gelirse gelsin yargılamadan benim yanımda oldu. Benimle dertleşti, bana destek oldu. Benim en yakın arkadaşım, babam, annem hepsi oldu... O benim güç kaynağım. Dünyaya yine gelsem onun kızı olmak isterim.

Haberin Devamı

Harika bir iş ile meşgulsün. Biraz anlatır mısın?

Ben aslında psikoloji ve tiyatro okudum ama yemek kültürü benim hep hayalimde. Bir gün hep bir yerlerde ufak bir kafe olsun istedim. Bir catering firmam var. Eğlenerek ve severek yapıyorum işimi. İleride bir yer açtığımda da bu mutluluğu paylaşmak istiyorum.

Anne - çocuk mutfak aktivitelerinin ebeveyn-çocuk ilişkisini geliştirdiği söylenir. Sen ne düşünüyorsun?

Anne ve çocukların beraber aktivite yapmaları birbirlerine daha cok yakınlaşmasını ve aradaki ilişkinin sınırlarını biraz yıkmasını sağlar. Ee yemek varsa işin içinde daha güzel, hem değişik tatlar tadıp hem eğlenmek kim istemez.

Birlikte güzel fikirler üretiyorsunuz; sırada ne var?

İleride bir TV programı var. Konsept biraz farklı. Sürpriz. Detayları yakında paylaşırız.