Gazete Vatan Logo

Çocuklar 2 yılda babalarını geçti!

Çocuklar 2 yılda babalarını geçti!

Erkek giyim ürünleri markası Ette, 2 yıl önce çocuk ürünlerine de girdi. Çocuk ürünleri 2 yıl içinde 30 yıllık erkek giyim ürünlerini yakalama başarısını gösterdi.

1992 yılından beri tekstil sektöründe faaliyet gösteren Zemur Tekstil, Ette markasıyla erkek giyim ürünleri üretimiyle tanındı. Kuruluşunun ilk yıllarında dünya markalarına üretim yapan şirket, 1995’ten sonra kendi markasıyla üretim yapmaya başladı. Çocuk giyiminde boşluk olduğunu düşünen şirket, 2 yıl önce bu alana da girdi. Çocuk koleksiyonları öyle ilgi gördü ki kısa sürede erkek giyimi geçti.

Hedefler büyük

Toptan satış yapan Zemur Tekstil’in sahibi Osman Zemur, yılda 2 milyon adet üretim yaptıklarını anlattı. Zemur, “Merter, Zeytinburnu ve Laleli’de 5 toptan mağazamız var. Çocukta kısa sürede 2 toptan mağaza açtık. Aslında çocuk giyimi 2 yılda 30 yıllık erkek giyimi yakaladı. Erkek çocuklarla başladık, şimdi kız çocukları için de üretimi yapıyoruz. Hedefimiz corner’lar vasıtasıyla perakendeye başlamak. Özellikle Anadolu’ya yayılmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Anadolu’ya yayılacak

Ürünlerinin Ortadoğu ve Rusya’da da corner vasıtasıyla satıldığını kaydeden Osman Zemur, “Ortadoğu ağırlıklı çalışıyoruz. 2 yıl önce girdiğimiz Irak pazarında markamızla biliniyoruz. Cezayir, Libya ve Filistin gibi ülkelere de iyi satış yapıyoruz. Aslında biz sorunlu pazarlarda iyi işler yapıyoruz. Zira çoğu marka o pazarlara girmek istemediği için işimiz kolaylaşıyor” diye konuştu.