Gazete Vatan Logo

Çocuklar ‘Yemekte Denge’yi öğrenecek!

SABRİ Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (GAV), ilk önemli projesini Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte 2011-2012 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde başlatıyor. İlköğretim okullarında okuyan çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenmeyi öğretmeyi hedef alan “Yemekte Denge” programının tanıtım toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Yemekte Denge programı ile amacımız çocuklarımıza, fizyolojik ve psikolojik olarak uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlayacak alışkanlıklar kazandırmak. Yeme-içme alışkanlığı kazandığımız ilk yer aile olsa da çocukların zamanının büyük bölümünü geçirdiği okullardaki böyle bir program başlatmak tedbirden, ikazdan ve yasaklardan daha etkili olacaktır. Yetersiz ve dengesiz beslenmeden en çok etkilenen kesimin anne ve çocuklar olduğu düşünüldüğünde programın önemi daha da iyi anlaşılacaktır” diye konuştu.
Proje hakkında bilgi veren GAV Bilim Kurulu Üyesi Dr. Zeki Ziya Sözen, “Toplum sağlığının gelişimine destek olmak amacıyla kurulan Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı olarak, sağlıklı beslenme alışkanlığının küçük yaşlarda geliştirilmesi gerçeğinden hareketle, ilk projemizi çocukların yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanması için geliştirdik. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte geliştirilen ve özel bir eğitim projesi olan “Yemekte Denge” daha sağlıklı bir neslin yetişmesine önemli katkı sağlayacak” dedi.

2011-2012 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nde Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Trabzon’daki 40 pilot okulda 811 yaş grubundaki öğrencilerin eğitimi ile başlayacak uygulama ile ilk etapta 20 bin öğrenciye ulaşılacak. Önümüzdeki yıllarda ise tüm Türkiye’de, ikinci sınıftan beşinci sınıfa okuyan öğrencilerin tamamına “Yemekte Denge” eğitiminin verilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı