Gazete Vatan Logo

Çocuk tacizcilerine teknolojik önlem

Sosyal medya ve mesaj uygulamalarıyla artan çocuk tacizi vakalarına karşı bir uygulama geliştirildi. Telefona yüklenen programla çocuğunuza gelen uygunsuz fotoğraflardan o anda haberiniz oluyor

Çocuk tacizcilerine teknolojik önlem

İngiliz teknoloji şirketi YIPO, çocuk tacizi vakalarının önüne geçmek için sıra dışı bir telefon uygulaması geliştirdi. Ebeveynler için geliştirilen ‘Gallery Guardian’ adlı uygulama, çocukların telefonunda bulunan uygunsuz fotoğrafları tespit ederek ebeveynlerin telefonuna anında uyarı mesajı gönderiyor. Görüntü tanıma sistemini kullanarak çıplak fotoğrafları belirleyen uygulama, başta göğüs ve genital bölge olmak üzere uygunsuz fotoğraflarının tamamını tespit edebiliyor. Uygulama ayrıca, çocuklara gönderilen fotoğrafların hangi programdan geldiğini de kolayca belirleyebiliyor.

Söz konusu uygunsuz fotoğrafların ebeveynlere yollanmadığını, sadece uyarı mesajı gönderildiğini vurgulayan uygulamanın geliştiricisi Daniel Skowronski, “Ebeveynlere anında ‘Şüpheli görüntü tespit edildi’ mesajı gidiyor. Kendilerine fotoğrafları yollamamamızın nedeni yasalar. Herhangi bir elektronik cihazda çıplak çocuk görüntüsü bulundurmak suç” diye konuştu. Ay sonunda satışa sunulacak uygulamanın fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Haberin Devamı

Resimlerin yaklaşık üçte biri çocuk tecavüzü veya cinsel işkence içeriyor.

İngiltere merkezli İnternet İzleme Vakfı’nın (IWF) 2016 raporuna göre dünya çapında istismar görüntüleri yayınlanan çocukların yüzde 53’ü 10 yaşın altında.