Gazete Vatan Logo

Çocuk öldürene üniversite bursu!

İsrail Meclisi, Gazze saldırılarına katılan 4 bin civarındaki üniversite öğrencisine burs verilmesi için toplandı.

Tel Aviv Üniversitesi Rektörlüğü, İsrail ordusuna katılıp Gazze’ye saldıran yüzlerce öğrencisine teşvik için önümüzdeki eğitim yılında burs vereceğini duyurdu. İsrail ordusu en son 16 bin yedek askeri daha göreve çağırmıştı.

İsrail’de yayın yapan Jerusalem Post gazetesine göre, İsrail Meclisi Knesset de Gazze saldırılarına katılan 4 bin civarındaki üniversite öğrencisine burs verilmesi için toplandı.

Knesset’in üniversiteli öğrencilere burs verilmesi için toplanması talebi ise İsrail Ulusal Öğrenci Birliği’nden geldi. Birlik, Knesset’ten öğrencilere sınavlar için ek süre ve daha yüksek not verilmesi için Eğitim Bakanlığı’na talimat verilmesini istiyor.

Tel Aviv Üniversitesi’nden sonra Ben-Gurion Üniversitesi de Gazze’ye saldırmak için İsrail ordusuna çağırılmış yaklaşık bin öğrencisine burs verilmesi için bir milyon dolarlık ek bütçe ayırdığını açıkladı.

İsrail’de orduya katılan öğrencilerine ödül bursu vereceğini açıklayan bir diğer üniversite ise Bar-Ilan Üniversitesi. Bar-Ilan, Gazze’ye saldırı operasyonuna katılan istisnasız bütün öğrencilerine burs vereceğini ilan etti.

Haberin Devamı