Gazete Vatan Logo

Çocuk kaçırırken mahalleli linç etti

Maltepe’de babasının dükkanının önünde oynayan 6,5 yaşındaki kız çocuğunu kaçırmaya çalışan şüpheli, çevredekiler tarafından linç edildi. Küçük çocuğun babası, “Kızımı son anda kurtardık. Kaçırsaydı belki de kızım hayatta olmayacaktı” dedi

Çocuk kaçırırken mahalleli linç etti

İstanbul’un Maltepe ilçesinin Bağdat Caddesi’nde önceki gün saat 20.30 sıralarında çocuk kaçırma girişiminde bulunan bir kişi toplanan kalabalığın saldırısı sonucu öldü.

Tatlıcı dükkanı işleten Kenan Bozkurt’un 6,5 yaşındaki özürlü kızı ve 2 yaşındaki oğlu, dükkanın önünde oynadıkları sırada, yanlarına gelen 38 yaşındaki Gökhan Bayındır, özürlü olan kızı kolundan tutup götürmek istedi. Bu sırada içeriden çay alıp dükkanın önüne çıkan anne, kızını götürmeye çalışan Gökhan Bayındır’a, “Ne yapıyorsun sen, çocuğumdan ne istiyorsun?” diye bağırdı. Gökhan Bayındır, kadının üzerine yürüyüp “Konuşma, sus!” dedi. Bunun üzerine anne, “Kenan koş çocuğu kaçırıyorlar” diye bağırınca baba Kenan Bozkurt da dışarıya çıktı. Küçük kızı bırakan Gökhan Bayındır, bu kez 2 yaşındaki kardeşini götürmeye çalıştı. Kenan Bozkurt ve çevrede bulunanlar ile esnaflar müdahale etti. Toplanan kalabalığın saldırdığı Gökhan Bayındır’ı olay yerine gelen polis ekipleri hastaneye götürdü. Gökhan Bayındır, burada tedaviyi kabul etmeyince Maltepe Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürüldü. Kısa süre sonra fenalaşan Gökhan Bayındır ambulansla hastaneye götürülmek istenirken hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

‘Hâlâ kızımı çekiyordu’

Yaşadıklarının şokunu atamayan baba, eşinin bağırmasıyla dükkandan dışarı çıktığını belirterek şunları anlattı: Ben dışarıya çıktığımda bu kişi hâlâ, annesinin yanında olan kızımı çekmeye çalışıyordu. Daha sonra kızımı bırakıp 2 yaşında olan oğlumu götürmek istedi, ben bunu görünce üstüne yürüyüp ‘Ne yapıyorsun sen, çocuğumu niye götürmek istiyorsun?’ dedim. ‘Abi, kendi çocuğum sandım’ dedi. Bunun üzerine ‘Yalan söyleme, bak bakalım bu çocuk senin çocuğuna benziyor mu?’ dediğimde, ‘Abi benzettim ya’ dedi. Bu esnada eşimin bağırmasını duyup orada toplanan vatandaşlar ve esnaflar bu kişiyi darp etmeye başladı.

ELİNDEN TUTUP GÖTÜRMEK İSTEDİ

CaddeDE fırın işleten Hamit Köse şunları söyledi: Alışverişten gelirken, karşı caddede tatlıcı dükkanın önünde bir kadının, ‘çocuğumu kaçırıyorlar’ diye bağırmasını duydum. Karşıya baktığımda kadın, darp edilen şahsın elinden tutarak götürmeye çalıştığı çocuğunu çekerek aldı. Daha sonra çevredeki esnaf ve vatandaşlar bu kişinin üzerine çullandı.

Haberin Devamı

SAPIĞIN SUÇ ORTAĞI MUSTAFA MI?

Olay sonrası karakola gittiğini anlatan baba Kenan Bozkurt, “Nezarethanede rahatsızlanan bu kişiyi sedye üstüne koymuşlar ve ağzında solunum cihazı takılı bir şekilde hastaneye götürdüler. Daha sonra öldüğünü öğrendim Olay yerinden bir kişinin de kaçtığını öğrendik. Çünkü bu kişi kızımı kaçırmaya çalışırken, ‘Anahtarı getir Mustafa’ diye, darp edilirken de, ‘Yardım et Mustafa!’ diye bağırıyordu. Bununla ilgili araştırma da yapılıyor” diye konuştu.

BABA, ADAMI KURTARMAK İSTEDİ

Kenan Bozkurt, şüpheli Gökhan Bayındır’ı linçten kurtarmaya çalıştığını da anlatıt: “Adamı araya aldılar, linç etmeye başladılar. Çok ağır darbeler almaya başladı. Belki çocuğumu kaçırmış olsaydı çocuğum hayatta olmayacaktı. Ya da neler olacaktı, Allah biliyor. Ona rağmen ben adamın aciz durumunu dayak yiyişine yüreğim el vermedi. Ve ben adamın üzerine atladım. ‘Vurmayın polis geliyor, polise teslim edelim’ dedim. Sonra adama ‘Sen benim çocuğumu nereye götürüyordun doğruyu söyle’ dedim. O da ‘Ağabey, ben çocuğu parka götürüp biraz eğlenecektim’ şeklinde konuştu. Ben de, ‘Çocuğumla nasıl eğleniyorsun? Ne yapacaktın’ demeden darp etmeye devam ettiler.”

Haberin Devamı

Sabıkalı çıktı

Yapılan incelemede Gökhan Bayındır’ın, gasp ve oto hırsızlığı suçlarından kaydının olduğu tespit edildi. Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturmasını sürdürüyor.