Gazete Vatan Logo

Çocuk istismarı ve ihmaline karşı sempozyum

Emine Erdoğan’ın himayesinde, TOGEMDER’in 23-24 Mart’ta İstanbul’da düzenleyeceği sempozyumda siyasetçiler, bürokratlar, uzmanlar ve STK temsilcileri, çocukları ihmal ve istismardan korumak için atılacak adımları tartışacak...

Çocuk istismarı ve ihmaline karşı sempozyum

Kanayan yara haline gelen çocuk istismarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde İstanbul’da düzenlenecek sempozyumda masaya yatırılacak. TOGEMDER’in ev sahipliğinde gerçekleşecek sempozyumda, siyaset, bürokrasi, uzmanlar ve STK temsilcileri ihmal ve istismardan çocukları korumak için atılacak adımları tartışacak.

İki bakanlık katılıyor

Türkiye’nin acı gündemi çocuk ihmali ve istismarına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde önemli bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin (TOGEMDER) ev sahipliğinde, Sağlık Bakanlığı ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da katılımıyla düzenlenecek ‘Çocuk İhmal ve İstismarı Sempozyumu’nda, hukuki, psikolojik ve sosyal yönleriyle ihmal ve istismar masaya yatırılacak.

Dört bakan konuşacak

Şişli Grand Cevahir Otel’de 23-24 Mart tarihleri arasında yapılacak ve iki gün sürecek sempozyuma, bilim insanları, hukukçular ve sosyal hizmet uzmanları, STK temsilcileri ile bürokratlar katılacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve barkovizyon gösterisinin ardından başlayacak programda Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Op. Dr. Ahmet Demircan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Kaya, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanı sıra TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ile İstanbul Valisi Vasip Şahin birer konuşma yapacak. Çocuk ihmal ve istismarında sağlık boyutu, çocuk ihmal ve istismarında hukuki boyut, Aile ve Sossyal Politikalar Bakanlığı’nın çocuk ihmal ve istismarına yönelik çalışmaları, çocuk ihmal ve istismarında eğitimin önemi, çocuk ihmal ve istismarında yazılı ve görsel medyanın çocuğun üzerindeki etkileri gibi başlıkların yer alacağı toplantıda 12 kişilik bilimsel kurul da konuya dair çözüm önerilerini gündeme taşıyacak.

Haberin Devamı

Atölye çalışmaları

TOGEMDER’in ‘Biz Geleceğiz’ başlıklı projesi kapsamında iki gün sürecek toplantıların son gününde ise Çocuk Koruma Sistemleri, Çocuk İhmal ve İstismarında Sağlık Boyutu, Eğitim Özelinde Mutlu ve Sağlıklı Çocuk, Medya ve Çocuk, Çocuk İhmal ve İstismarında Sivil Toplum Kuruluşlarının Yeri ve Süreçteki Sorumlulukları başlıkları altında atölye çalışmaları düzenlenecek. Atölye çalışmalarının rapor sunumu da 24 Mart Cumartesi günü tamamlanacak.

Haberin Devamı

‘BİZ GELECEĞİZ...’

Sempozyuma dair çağrıda bulanan ‘Düzenleme Kurulu’nun davet metninde şu ifadelere yer verildi: “Sağlıklı çocuk, sağlıklı toplum, yaşanabilir bir ülke, yaşanabilir bir dünya hayali adına çocuklarımız hayatımızın odak noktasındadır. Çocukların geleceğe emin adımlarla yürüyebilmesi ve ileriye umutla bakabilmesi adına kendisine yönelik tehditlerin söz konusu olduğu süreçte bizlere düşen asli vazife onlara daha mutlu bir dünya bırakmaktır. Bu bağlamda önleyici, koruyucu bir süreç olarak TOGEMDER’in yürüttüğü ‘Biz Geleceğiz’ projesi kapsamında Çocuk ve Yetişkinden oluşan 10 bin kişiye yönelik Farkındalık Eğitimi, TOGEMDER’in finansmanı ile birlikte İstanbul Anadolu yakasında yaptırılacak Çocuk İzlem Merkezi ÇİM’in Lansmanı ve ‘Ulusal Çocuk İhmal ve İstismarı Sempozyumu’ düzenlenecektir.”

Haberin Devamı

Düzenleme komisyonu

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran’ın sempozyum başkanlık görevini yürüteceği önemli toplantının düzenleme komisyonunda ise TOGEMDER Başkan Yardımcısı Gacal, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Engin Ersin Şimşek, Palet Okulları Kurucusu Reyyan Erdoğan, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Hatun Ozkumuş, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan Sosyal Çalışmacı Mustafa Atalay, TOGEMDER Proje Koordinatörü Ayşe Bağra, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’ndan Mehmet Sait Nur Bakış ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’ndan Dilek Aydın’ın yeralacağı açıklandı.