Gazete Vatan Logo

Çocuğunuzda terk ediliyor hissi yaratmayın

Çocuğunuzda terk ediliyor hissi yaratmayın

Çocukların ilk kez anaokuluna başlamaları ve uyum süreci, gerek çocuk için gerekse aileleri için çoğu zaman sorun haline geliyor. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni Ferhan Uz Güçlü, ebeveynlere önemli görevler düştüğünü belirtti. Son günlerde medyaya yansıyan olumsuz olayları örnek göstererek okul seçiminde çok dikkatli olunması gerektiğini belirten Güçlü, süreci iyi yönetebilmeleri için ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.

Anaokuluna yeni başlayan çocuk için anaokulu, aile ile gerçekten “ilk kez ayrılma” durumu olarak değerlendirilir. Anaokuluna uyum sürecini sorunsuz atlatan ailelerin çocukları ileride okul hayatlarında herhangi bir sorunla karşılaşmazken, uyum sağlayamayan çocuklar ise okul dönemlerinde başarısızlık ve isteksizlik gibi sorunlarla karşılaşıyorlar.

Ona büyüdüğünü söyleyin

Çocukların anaokuluna başlama sürecinin öncesi ve sırası olarak iyi planlanması gerektiğini belirten Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni Ferhan Uz Güçlü; “okul önceden en az iki kere ziyaret edilmeli, ancak ilk seferinde ebeveynler yalnız görmeli ve her unsur detaylı incelenmeli” dedi. Güçlü, öncelikle yapılması gerekenin çocuğa büyüdüğünün ve yakında okula başlayacağının söylenmesi olduğunu, kesinlikle okula terk edileceği hissini yaratacak davranışlarda bulunulmaması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı