Gazete Vatan Logo

Çocuğunuz tatilde internet bağımlısı olmasın!

Yaz tatilinde çocukların internet kullanımı artabiliyor. Uzmanlar aileleri bu konuda uyarıyor...

Çocuğunuz tatilde internet bağımlısı olmasın!

Yaz tatilinde çocukların internet kullanımının artabileceğini belirten Psikiyatrist Prof. Ögel ailelere, "Tatil döneminde internet kuralları okul dönemi kadar sıkı olmamalı ama muhakkak internet ve oyun zamanının belirlenmesi ve uygulanması gerekir" uyarısında bulundu.

Tatilin çocuklar için iyi olduğunu ancak bazı çocuklar içinse kötü alışkanlıkların daha derinleştiği bir zaman dilimi olabildiğini vurgulayan Psikiyatrist Prof. Dr. Kültegin Ögel, internet bağımlılığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“İnternet kullanımı tatil dönemlerinde çocuklar arasında artıyor. Bu nedenle ebeveynlerin tatile hazırlıksız yakalanmaması gerekir. Okul döneminde çocuk ve gençlerin hangi saatlerde internete gireceğini, ne zamanlar giremeyeceğini genelde ebeveynler olarak belirleriz ve uygulamaya çalışırız. Bu kısıtlama için, haklı nedenlerimiz de vardır, tabi ki okul başarısı önceliklidir. Ancak okul olmayınca, dersler ve sınavlar tükenince, bu haklı neden ortadan kalkar.

TATİLDEKİ ALIŞKANLIK OKUL DÖNEMİNDE DE DEVAM EDEBİLİR!

Haberin Devamı

Çocuklar çalışmalarının ve uğraşlarının karşılığını almışlardır ve özgürleşmek, istedikleri zaman internete girip oyun oynamak isterler. Tatil dönemlerinde sınırsız internet kullanımının, tatil bittikten sonra da devam ettiğini gösteren araştırmalar vardır. Çocuklar ve gençler, tatilde sınırsız bir şekilde internete girmeye alıştıktan sonra, okul dönemi geldiğinde bu alışkanlıktan kolaylıkla vazgeçememekte, kendilerini durdurmakta zorlanmakta ve okul açılsa bile tatil dönemindeki alışkanlıklarını sürdürme eğiliminde olmaktadır."

“ÇOCUĞUN HAYATI ZAMANLA İNTERNET OLUR”

Ögel, tatil döneminde de internetin kurallarının olması gerektiğini belirterek, tatil döneminde internet kurallarının okul dönemi kadar sıkı olmasa da internet ve oyun zamanının belirlenmesi ve uygulanması gerektiğini aktardı.

İnternet ve bilgisayarın boş zaman geçirme aracı olmadığına dikkati çeken Ögel, "Tüm boş zamanlar internet ile geçirilirse bireyin hayatı zamanla internet olur. Tatilde de kurallarınız olursa, okul dönemine yumuşak geçiş sağlayabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı