Gazete Vatan Logo

Çocuğunu öldüren anneye mahkeme ömür boyu verdi

İzmir Karabağlar’da gayri meşru olarak dünyaya getirdiği erkek bebeğini su kovasında boğup öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 çocuk annesi Nazire A., müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Çocuğunu öldüren anneye mahkeme ömür boyu verdi

İzmir Karabağlar Yurtuoğlu Mahallesi’nde oturan, evli 46 yaşındaki Nazire A., 17 Aralık 2015 tarihinde erkek bebek dünyaya getirdi. Nazire A., iddiaya göre eşinden olmayan ve babasının kim olduğu tespit edilmeyen bebeğini, su dolu kovaya koydu. Doktorlar, 3 gün sonra Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’ne tedaviye gelen Nazire A.’nın yeni doğum yaptığını anlayıp, durumundan şüphelenerek polise bildirdi. Polis tarafından gözaltına alınan Nazire A., önce bebeğini bir düğün salonu yanındaki yeşil alana bıraktığını söyledi.

Ölü diye bıraktım

Israrlı sorular karşısında, bebeğin evinin banyosundaki su kovasında olduğunu belirtti. Eve giden görevliler, bebeği su kovasında ölü buldu. Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Nazire A., “Olay günü sancılarım tuttu, banyoda doğum yaptım. Bebek hareket etmiyordu. Ben de ölü diye su dolu kovaya bıraktım. Babasının da kim olduğunu bilmiyorum” dedi. Nazire A. hakkında, ‘Çocuğunu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Nazire A. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı.

Haberin Devamı

Oğlum kapıyı çalınca...

Evinin banyosunda kendi kendine doğum yaptığını, erkek olan bebeğin ağızını burnunu temizlediğini, cinsiyetini kontrol ettiğini, nefes almadığını ve hareketsiz olduğunu gördüğünü söyleyen Nazire A. savunmasında, “Ölü olduğunu düşündüm. 10-15 dakika kadar eşin düşmesini bekledim. Etraftaki kanları temizleyecektim. Yan yana duran iki kovadan birinde su vardı, diğeri ise boştu. Banyonun kapısı çalındı. Ortanca oğlum tuvalete girmek istedi. Onun sesini duyunca telaşlanıp, bebeği sardığım bez ve havlu ile kovaya koydum. Sabah gözümü oturma odasında yer yatağında açtım. Sabah annem ve babam ile hastaneye gidince doğum yaptığım ortaya çıktı. Yakalandıktan sonra ilk kez bebeğimin suda boğularak öldüğümü bana siz söylediniz” dedi. Tanık olarak dinlenen sanık Nazire A.’nın oğlu B.A., “Annemin hamile olduğunu bilmiyordum. Annemin karnındaki büyümeyi farkettim, kilo aldığını düşünüyordum” dedi.