Gazete Vatan Logo

Çocuğa icralık muamelesi yapanlara soruşturma

Zonguldak’ta icra memurlarınca zorla alınarak annesine verilen 7 yaşındaki Z.Y. için Başsavcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Çocuğa icralık muamelesi yapanlara soruşturma

ZONGULDAK’ta icra memurlarının 7 yaşındaki Z.Y.’yi direnip, ağlamasına karşın babası Ramazan Yıldırım’dan (38) alıp, boşandığı annesi F.Y.’ye teslim edilmek üzere kolundan tutarak götürmesi olayıyla ilgili Başsavcı Hakan Yağız, “Başlatılan adli ve idari soruşturma devam etmektedir” açıklaması yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlileri de aile ile görüştüklerini, anne, baba ve çocuğa psikoljik destek vereceklerini açıkladı.

Neler yaşandı?

Güvenlik görevlisi Ramazan Yıldırım ile F.Y., 31 Mayıs’ta şiddetli geçimsizlikten boşandı. Aile Mahkemesi, çiftin kızları Z.Y.’nin velayetini babaya verdi. Anneye ise çocuğunu her ayın belirli hafta sonları ve Temmuz’da bir ay alma izni verildi. Temmuz’un gelmesiyle anne F.Y., kızını almak istedi. Ancak Yıldırım’ın iddiasına göre Z.Y. annesine gitmek istemedi. Durumu eski eşine bildiren Ramazan Yıldırım, birlikte vakit geçirerek çocuğun psikolojisinde olumlu etki yapabileceklerini söyledi. Cep telefonu mesaj kayıtlarında bunu kabul eden F.Y., eşi ve çocuğuyla buluşacakları gün vazgeçti. F.Y., çocuğunu kendisine gösterilmediği iddiasıyla avukatı aracılığıyla İcra Müdürlüğüne çocuğunun babasından alınarak kendisine verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Baba kayıt altına aldı

Talebi değerlendiren İcra Müdürlüğü, çocuğu almak için yasa gereği polis ve pedagog eşliğinde Ramazan Yıldırım’ın evine gitti. Yıldırım, çocuğunun kuran kursunda olduğunu söyledi. Bunun üzerine kuran kursuna giden ekipler, Z.Y.’yi dışarı çıkardı. Baba Yıldırım, yaşananları cep telefonuyla kayıt altına aldı. Küçük kız kendisiyle görüşen pedagoga annesine gitmek istemediğini söyledi. Pedagog da görüşmenin ardından tutulan tutanağa, ‘Bu şekilde götürülmesi uygun değildir’ diye yazdı. Annenin ısrarı üzerine Z.Y.’nin kolundan tutan icra memuru, ağlayan kızı zorla polis aracına bindirdi. Bu anları kayıt altına alan baba, “Çocuğum şu anda zorla alınıyor. Toplumdaki insanı toplumdan uzaklaştırmak için uğraşıyorlar” diye de ses kaydı yaptı.