Gazete Vatan Logo

CNR: Mobilyada adres değişmedi 500 firma bizde

CNR: Mobilyada adres değişmedi  500 firma bizde

CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, “CNR İMOB Mobilya Fuarı’na 524 firma katılacak. Geçen yıl yaptığımız İSMOB’a 473 firma katıldı. Dolayısıyla mobilyada fuarın adresi değişmedi” diye konuştu

CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, 26-31 Ocak tarihlerinde Yeşilköy’deki CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) ve üyesi 9 dernek işbirliğinde, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB destekleriyle gerçekleşecek fuarla ilgili bilgi veren CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, MOSFED üyeliğinden ayrılan Mobilya Sanayiciler Derneği’nin (MOSDER), kendi üyeleri için ayrı fuar düzenlemesinin sektör adına son derece üzücü olduğunu anlattı.

11 salonda düzenlenecek

Erem, “Geçen yıl bizim düzenlediğimiz İSMOB’a 473 firma katılmıştı. Bu yıl İMOB olarak 31’i yabancı 524 firmayla açacağımız fuarımız 150 bin metrekare alanda (11 salon) olacak. MOSDER’in 57 üyesinden 24’ü de İMOB’a katılacak. Dolayısıyla, Türkiye’de mobilya sektörü için fuarın adresi değişmedi” diye konuştu.

32 ülkeden alım heyeti

Haberin Devamı

CNR Holding Başkanı Erem, MOSFED çatısı altındaki 9 derneğin sektörün yüzde 75’ini temsil ettiğini belirterek, şöyle devam etti: “Katılım sayısı ve alan itibariyle İMOB dünyanın en büyük ikinci mobilya fuarı oldu. CNR İMOB’a, bu yıl 90 ülkeden 30 bini yabancı 150 bin ziyaretçi bekliyoruz. Fuar için Ekonomi Bakanlığı desteği ile Almanya, Belçika, BAE, Danimarka, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsrail, İsviçre, İspanya, İtalya, Katar, Kenya, Kuveyt, Libya, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Ukrayna, Umman ve Ürdün’ün aralarında bulunduğu 32 ülkeden alım heyeti düzenleniyor. MOSFED, Türk oturma biçimi üzerine farklı tasarımları ortaya koymak amacıyla 22 üniversitenin endüstriyel tasarım bölümü öğrencilerinin tasarladığı berjer, puf, sandalye, tabure, kanepe gibi mobilyaların prototipleri de CNR İMOB’ da sergilenecek.”