Gazete Vatan Logo

CNN yayınladı! Uydudan görüntüler...

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esad rejimine karşı düzenlediği operasyonun yankıları sürüyor. CNN International’ın edindiği uydu görüntüleri, vurulan bölgelerdeki yıkımı ortaya koydu. Bölge adeta yerle bir olmuş vaziyette. Saldırının taraflarından ve dünyadan art arda açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Son olarak İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, 'Esad pazarlık masasına oturana kadar İngiltere baskıya devam edecek' dedi.

CNN yayınladı! Uydudan görüntüler...

Amerikan CNN International haber sitesinden yayınlanan görüntülerde Suriye’deki üç tesisin hava saldırısından önce ve sonraki fotoğrafları yer aldı.

Görüntülerde Esad rejimi ve Rusya’nın iddia ettiğinin aksine, Suriye’de kimyasal silah ürettikleri iddiasıyla vurulan üç yerin çok ağır hasar aldığı görülüyor.

Dün günün ilk saatlerinde ABD, Fransa ve İngiltere Suriye’deki üç tesise 105 füze fırlatmıştı. Yapılan operasyonlarda Şam, Hama, Humus, Dera ve Süveyda'daki bazı askeri noktalar vuruldu.

Saldırıların başlamasının hemen ardından konuşan ABD Başkanı Donald Trump, 'Görev başarıyla tamamlandı. Daha iyi bir sonuç alınamazdı' ifadelerini kullanmış, vurulan üç bölgenin Esad rejiminin kimyasal programını yürüttüğü tesisler olduğunu açıklamıştı.

Saldırının taraflarından İngiltere Başbakanı Theresa May 'operasyonu Esad'ın kimyasal kullanımının önlemek için yaptık' dedi. Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ise 'Esad pazarlık masasına oturana kadar İngiltere baskıya devam edecek' ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Suriye'den gelen açıklamada ise üslerin zaten boşaltılmış olduğu, maddi hasar meydana geldiği beliritildi. Suriye Devlet Başkanı Esad ise 'batı kontrolü kaybettiği için saldırdı' ifadesini kullandı.

Rusya'dan gelen açıklamada saldırının kabul edilemez ve yasadışı olduğu savunuldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin saldırının uluslararası ilişkiler sisteminde yıkıcı etkileri olacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani saldırının 'Ortadoğu'da yıkıma neden olacağını' savunurken, Irak Arap Zirvesi'nin toplanmasını istedi.