Gazete Vatan Logo

CNN Türk canlı yayınında kıyamet koptu

CNN Türk'te canlı yayında kıyamet koptu. Önce yazar Abdülkadir Selvi ile CHP'li Tezcan birbirine girdi. Daha sonra ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile Abdülkadir Selvi arasında gergin anlar yaşandı.

Cnn Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor?" programında Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın gündeme getirdiği yüzde 10 baraj sistemi tartışıldı. Programda Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan arasında çok sert bir tartışma yaşandı.

"HAŞİM KILIÇ'IN NİYETİNDEN ŞÜPHE DUYUYORUM"

Abdülkadir Selvi, hayatını kaybeden eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in de Anayasa Mahkesi'ne seçim barajı için gidip başvuru yaptığını hatırlatarak "Bugün yasaklara ve seçim barajına karşı çıkan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç o zaman barajı savunuyordu. Ecevit başvurusuna karşı verdiği imza da tutanaklarda durmaktadır. Süleyman Demirel'in bile başvurusu var. Kılıç buna da karşı çıktı ve istikrarın sürmesi için barajın gerekli olduğunu savunuyordu." dedi.

Haberin Devamı

"BİR GÜN UYANDI VE..."

Selvi, "İşte bunları savunan Haşim Kılıç, bir gün rüyadan uyandı ve kalktı daha bireysel başvuru görüşülmeden açıklama yaptı. Tam Türkiye seçimlere giderken şimdi hidayete mi erdi? 30 bin başvuru varken neden şimdi bu başvuruyu öne aldı. Türkiye seçimlere giderken neden yaptı bunu. Bunları yapan insanın niyetinden şüphe ederim. Seçimlere müdahale ve darbe girişimi yaptı." dedi.

AYAĞA FIRLADI

Selvi'nin bu sözlerinden sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Sayın Selvi'nin bu söylediklerine katılmam mümün değil. Biz bu tartışmayı Haşim Kılıç üzerinden yapamayız. Durum burada çok farklı" dedi. Bu sözlerden sonra araya giren Selvi "Nasıl yapamayız ya! bu açıklamaları kendisi yaptı. Bırak kardeşim geç onları bu sözler o insanın" cevabı verdi ve ayağa fırlayarak Haşim Kılıç'ın seçim barajına karşı çıktığı ve altına imza attığı tutanakların Tezcan'a uzattı ve stüdyada gergin anlar yaşandı.

SELVİ İLE ALPER TAŞ DA PROGRAM SONUNDA TARTIŞTI

Haberin Devamı

CNN TÜRK ekranlarında Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor? programına tartışmalar damga vurdu. Programın sonlarına doğru Aldülkadir Selvi ile Alper Taş arasında tansiyon bir anda yükseldi. Bir anda ayağa kalkarak Selvi'ye doğru yürümek isteyen Alper Taş'ı Şirin Payzın zor durdurdu.

Şirin Payzın'ın araya girmesiyle ortam biraz sakinleşti. Abdülkadir Selvi'nin "otur otur" çağrıları üzerine Alper Taş "ancak Şirin hanım rica ederse otururum. Bu programı o yönetiyor" dedi. Bunun üzerine Şirin Payzın rica edince Alper Taş yerine oturdu.

Alper Taş daha sonra "Programın başından beri fikirlerimizi nezaketle ve bağırmadan söylüyoruz. Karşılığında hakaret görüyoruz. Kendimize hakaret ettirmeyiz" dedi.