Gazete Vatan Logo

Clinton ve Sanders göçmen politikalarını tartıştı

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan aday adayları Clinton ile Bernie Sanders'ı karşı karşıya getiren televizyon programında otomobil firmalarını kurtarma planı ile göçmen politikaları gibi konular ön plana çıktı.

Clinton ve Sanders göçmen politikalarını tartıştı

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık yarışı için ön seçim süreci devam ederken, Demokrat Parti'nin başkan aday adayları eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Vermont Senatörü Bernie Sanders Amerikan CNN kanalında canlı yayınlanan programda karşı karşıya geldi.

Miami'de gerçekleştirilen programda iki rakip, göçmen politikaları, sağlık reformu ve 2008 yılındaki otomobil firmalarını kurtarma planları üzerine keskin bir tartışma yaşadı.

Michigan eyaletinin en büyük kenti ve aynı zamanda otomotiv endüstrisinin kalbi sayılan Detroit merkezli bazı firmaları kurtarma planları tartışmanın odak noktası oldu. Chrysler ve General Motors'un kurtarılması sürecini, "Wall Street'in planlarıydı" şeklinde özetleyen Sanders'a karşı Clinton, herkesin otomotiv endüstrisini kurtarmaya çalıştığı günde Sanders'ın olumsuz oy kullandığını ifade etti.

Trump'ın "Meksika sınırına duvar örme" önerisi

Göçmen politikalarındaki bazı detaylar hakkında da ayrı düşen iki aday adayı, kimliksiz göçmenlerin sınır dışı edilmeyeceği konusunda mutabık kaldı.

Göçmenlerle ilgili bölümde Cumhuriyetçi aday adayı Donald Trump'a yüklenen Clinton ile Sanders, Trump'ın "Meksika sınırına duvar örme" önerisini mizah konusu yaptı.

Bu bölümde Sanders, "Amerikan halkının Meksikalıları, Müslümanları, kadınları ve Afro-Amerikalıları aşağılayan bir kişiyi başkan seçeceğine inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Demokratlarda Clinton yarışı önde götürüyor

Haberin Devamı

Demokratların ön seçim sürecinde şu ana kadar 13 eyalette kazanan Clinton bin 220, 9 eyalette kazanan Sanders ise 571 delege ile yarışa devam ediyor.