Gazete Vatan Logo

Cizre şehitleri uğurlandı

Cizre’deki PKK saldırısında şehit olan Ömer Güney Sivas, Ahmet Semerci Balıkesir ve Taner Cinpolat Gaziantep’te son yolculuklarına uğurlandı.

Cizre şehitleri uğurlandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Ömer Güney (24), Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci (29) ve Özel Harekat polisi Taner Cinpolat dün memleketlerinde toprağa verildiler.

Binlerce kişi karşıladı

Şehit Ahmet Semerci’nin cenazesi ise Balıkesir’de binlerce kişi tarafından karşılanırken, babası gözyaşları için “Güzel oğlum, yiğidim” diye haykırdı. Sındırgılı Semerci’nin cenazesi İller Kabristan’ında toprağa verildi. Bir süre sonra fenalaşan şehidin nişanlısı Emine Narin, baygınlık geçirdi.

Şehit polis Taner Cinpolat’ın cenazesi de Gaziantep Yeşilkent Mezarlığı’ndaki törenin ardından toprağa verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehidin annesi Güllü Cinpolat’ı teselli etti. Şehidin küçük kardeşi Soner Cinpolat ağabeyine ait parkayı giydi.

‘Hainleri sevindirmeyin’

Şırnak’taki törenin ardından askeri uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na getirilen şehi Ömer Güney’in cenazesini, babası Sami Güney, polis şapkası takan annesi Sevil ve kardeşi Elif, akrabaları, Sivas Valisi Alim Barut ve diğer yetkililer karşıladı. Şehidin bazı yakınları Cizre’de özel harekat polisi olarak görev yapan dayısının oğlu Serdar Yılmaz’a sarılarak gözyaşı döktü. Yılmaz, ağlayan yakınlarını “Kardeşim ölmedi, ağlamayın, vatan hainlerini sevindirmeyin” diyerek teskin etmeye çalıştı. Güney’in cenazesi, gözyaşları arasında Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki polis şehitliğinde toprağa verildi.

Haberin Devamı