Gazete Vatan Logo

Cizre'de Yafes Mahallesi kontrol altına alındı

Cizre'de Yafes Mahallesi kontrol altına alındı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda Yafes Mahallesi, hendek ve barikatlardan temizlenirken, cadde ve sokaklara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası sürüyor.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şırnak'ın Silopi ile birlikte 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleri kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdürüyor. İlçenin barikat ve hendeklerin bulunmadığı Şah Mahallesi'ndeki evinin balkonunda çay içtiği belirtilen Veysi Elçi, çatışmalar sırasında başına isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Elçi, doktorların çabasına rağmen hayatını kaybetti. Ölen Veysi Elçi'nin vefat eden Diyarbakır eski Milletvekili Şerafettin Elçi'nin yakın akrabası olduğu öğrenildi.

YAFES MAHALLESİ KONTROL ALTINA ALINDI

Cizre'de sokağa çıkma yasağının 31'inci gününde de şiddetli çatışmalar yaşandı. Hendek ve barikatların bulunduğu Yafes Mahallesi, dün akşam itibariyle tamamen güvenlik güçlerinin kontrolüne geçti. Güvenlik güçleri, mahallede kontrolü sağladıktan sonra cadde ve sokaklara tuzaklanan el yapımı patlayıcı ile mayınları imha etmeye başladı. İmhalar sırasında sık sık mahalleden patlama sesleriyle birlikte dumanlar yükseliyor. Çatışmaların olduğu Cudi Mahallesi'ndeki Fatih İlkokulu'nda meydana gelen patlamada, okulun camları kırılırken, dumanların yükseldiği görüldü.

Haberin Devamı

CUDİ MAHALLESİNDEN KAÇIŞ SÜRÜYOR

Batı illerindeki işadamları ile sivil toplum kuruluşlarının gönderdiği gıda ve giyim ile ihtiyaç malzemeleri, hendek ve barikatların olmadığı mahallelerdeki vatandaşlara dağıtımı sürüyor. Vatandaşlar fırınlar önünde ekmek almak için uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Çatışmaların olduğu Cudi Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların, mahalleden kaçışı da devam ediyor. Buradan çıkan vatandaşlar, hendek ve barikatların olmadığı mahallelerdeki yakınlarının yanına yerleşiyor.