Gazete Vatan Logo

Cizre'de terör saldırısı: 2 şehit

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda bir asker ve bir polis şehit düştü.

Cizre'de terör saldırısı: 2 şehit

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada 1 Polis Özel Harekat (PÖH) ile 1 Jandarma Özel Harekat (JÖH) şehit oldu, çatışmada 2 asker ile 1 polis de yaralandı.
14 Aralık'tan itibaren sokağa çıkma yasağı süren Cizre ilçesinde güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor. Sur Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, teröristlerin uzun namlulu silahlar ve el bombaları ile saldırması sonucu 1 Polis Özel Harekat ile 1 Jandarma Özel Harekat mensubu şehit olurken, çatışmada 2 asker ile 1 polis yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
İlçenin Cudi Mahallesi’nde çatışmalar yer yer sürüyor.
GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NDAN CİZRE’DEKİ OPERASYONLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı Cizre’de devam eden operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Bir askerin şehit, 3 askerin yaralandığı operasyonla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

’9 Şubat 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Gün içerisinde çıkan çatışmalarda bölücü terör örgütü mensubu 15 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş; bölgede arama faaliyetlerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.’

Haberin Devamı