Gazete Vatan Logo

Cizre’de 81’i tamamladı

TeknoSA Cizre’de mağaza açarak 81 ilde faaliyet gösteren ilk teknoloji marketi oldu. Şirket, Cizre ile toplamda 310’a, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 38 mağazaya ulaştı

Cizre’de 81’i tamamladı

TeknoSA, Cizre’de mağaza açarak 81 ilde olma hedefine ulaştı. Dünyada robot teknolojilerinin atası kabul edilen ve Leonardo da Vinci’ye ilham verdiği düşünülen Ebû’l İz İbni İsmail İbni Rezzaz El Cezeri’nin vatanı Cizre’deki mağaza ile TeknoSA, 81 ilde mağazası olan tek teknoloji perakende zinciri unvanını da kazandı. TeknoSA, Cizre ile toplam mağaza sayısını 310’a, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgasindeki mağaza sayısını ise 38’e çıkardı.

Robotun atası El Cezeri

Teknosa, Cizre mağazasından önce de 15 Eylül’de Hakkari Yüksekova mağazasını açtı. 2013 yılını 77 ilde 294 mağaza ile kapatan şirket, Ağrı, Bitlis, Kars, Kilis, Tunceli, Ardahan ve Şırnak illerindeki tek teknoloji marketi oldu. Diyarbakır Ceylan AVM’deki TeknoSA ise yaklaşık 3 bin 600 metrekarelik alanıyla doğudaki en büyük teknoloji marketi olarak konumlanıyor.

Mağazanın açılışında konuşan TeknoSA Genel Müdürü Necil Oyman, “Bundan 14 yıl önce çıktığımız yolda, tüm Türkiye’ye teknoloji götürmeyi, tüm vatandaşlarımızın teknolojiye erişmesini hedefledik. Bugün Şırnak Cizre’de açtığımız mağazamız ile bu büyük hedefe ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 81 ilde olma hedefimize, dünya bilim tarihinde robotun atası kabul edilen El-Cezeri’nin vatanında ulaşmış olduk” dedi.

Haberin Devamı

Online ziyarette birinci

Teknosa’nın online sitesinin nüfusa göre en fazla Şırnak’tan ziyaret edildiğini kaydeden Oyman, “Bölgede çok ciddi potansiyel var. Ardahan mağazamızı kısa bir süre önce açtık. Şu anda ortalama bir İstanbul mağazamızın performasını yakalamak üzere. Bölgedeki tüm mağazalarımızın performansından memnunuz. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Diyarbakır, Van, Gaziantep, Şanlıurfa en iyi iş yapan iller... Şırnak, Hakkari, Mardin ve Tunceli, Teknosa.com’u da en çok kullanan ve trafik artışı en yüksek olan iller arasında yer alıyor. Ardahan’daki Teknosa.com satışları, 2014 yılında 2013’e oranla yüzde 50 artış gösterdi. Şırnak ise ziyaret artışında yüzde 2 bin oranıyla bölgenin yıldızı oldu. Şirketimizin hedefi Türkiye’nin her köşesine teknoloji götürmekti ve bunu başardığımız için mutluyuz” diye konuştu. Perakende sektörünün geleceğinde çoklu kanal (omni-channel) yapılanmasının büyük önem taşıdığına da değinen Necil Oyman, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıldan itibaren çoklu kanal stratejisine dönük yatırımlarımızı artırmaya başladık. Müşterilerimizin, mağazalarımızdan, bilgisayardan, cep telefonundan veya tabletten alışveriş yaparken bütünsel ve tek bir deneyim yaşamalarına öncelik veriyoruz. Her yerde her kanalda erişilebilir olmayı hedefleyen TeknoSA, çoklu kanal anlamında dünyanın en iyi 7 şirketi arasındayız.”

Haberin Devamı

81 il şerefine 81 TL’ye fırsat

TeknoSA, 81 ile ulaşmanın şerefine 17-21 Eylül tarihleri arasında tüm TeknoSA mağazalarında ve Teknosa.com’da özel bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında, 800 TL ve üzeri alışverişlerde LED TV’den ev sinema sistemine, cep telefonundan tablete ve küçük ev aletlerine, 8 ayrı üründe 81 TL’lik özel fırsatlar sunulacak.

10 dakikada kredi veriliyor

Necil Oyman’ın verdiği bilgiye göre indirilen mobil uygulamalar ile akıllı telefon ve tabletlerde 750 bin TeknoSA mağazası var. Mobil trafiği 4.5 kat artarken Türkiye’de satılan her 10 tabletin 6’sı, her 3D ve HD televizyonun 6’sı TeknoSA mağazalarında satılıyor. Cep telefonlarına taksit sınırlamasının ardından mağazalarında bireysel kredi vermeye başladıklarını da hatırlatan Oyman, “15 dakikada bir kredi vermek hayalimizdi. Müşteri talepte bulunsun, anında kullansın dedik. Bugün 10 dakikada süreci tamamlıyoruz. Alınan kredilerin yüzde 75’i cep telefonlarına kullanılıyor. Her gün ortalama 1 kredi veriliyor mağazalarımızda.”

Haberin Devamı