Gazete Vatan Logo

Çizgi roman tutkunları Starlight’a kavuştu

Çizgi roman tutkunları için kült eserler arasında yer alan, Mark Millar’ın yazığı Goran Parlov’un çizdiği “Starlight-Duke McQueen’in Dönüşü”, Lal kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı

Çizgi roman tutkunları Starlight’a kavuştu

Flash Gordon ve Buck Rogers gibi kahramanlara yaşlanınca ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? O zaman Starlight’a davetlisiniz. Çizgi roman dünyasının en ünlü senaristlerinden biri olan Mark Millar bu sefer bambaşka bir eseriyle, 80’li yılların uzay operalarına saygı duruşu niteliğindeki “Starlight: Duke McQueen’in Dönüşü” ile karşımızda. Flash Gordon ve Buck Rogers gibi kahramanları bilirsiniz. Bir anda kendilerini bambaşka bir galakside bulan bu kahraman dünyalılar, uzaylıları bir tiranın elinden kurtarır ve prensesin gönlünü çalarak mutlu mesut bir hayat sürerler. Peki ya yaşlanınca? Serüven bitince? O zaman ne oluyor? İşte Starlight bunu konu alıyor.

New York Times çok satanlar listesinde

New York Times çok satanlar listesinin gedikli yazarlarından Mark Millar’ın yazıp, Goran Parlov’un çizdiği Starlight hem Amerikan çizgi roman severleri, hem de İtalyan çizgi roman severleri mutlu edecek bir tarza sahip. Mark Millar’ın bu kitapta çalıştığı Goran Parlov comics okurlarının Punisher: Max serisinden aşina olduğu bir çizer.

Haberin Devamı

Efsane emekli olup geri döndü

Aslında hikaye biraz Flash Gordon yaşlanıp, emekli olsa sonra da bir göreve çağrılsaydı ne olurdu fikrinin de uyarlanmış hali.

Maceranın geçtiği Tantalus ve gezegeni işgal eden Broteanlar görünüm olarak insandan farklı değiller, aynı Mongo gezegeninin sakinleri gibi.

Zaten Mark Millar’ın kafasındakini iyi anlayan Goran Parlov da pek çok sahnede Alex Raymond’un klasik sahnelerine gönderme yapıyor.

Netflix filme uyarlayacak

Mark Millar comics okurlarının Kick-Ass’den tanıyıp sevdiği bir yazar. Millarworld, Netflix ilk satın aldığı şirket olmasından da kaynaklanıyor. Netflix’in kısa süre içinde Millarworld’deki henüz filme uyarlanmamış çizgi romanları kısa sürede filme aktarması da ğündemde. Tabii Starlight da ilk adaylardan.