Gazete Vatan Logo

Çizgi roman tutkunları buluşuyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Comics and Art Festival (İCAF) çizgi roman ve çizgiye dair tüm sanatları bir araya getiriyor.

Çizgi roman tutkunları buluşuyor

Batman, Superman, Tommiks, Teksas, Zagor... Pek çok kişinin çocukluğa dair en güzel hatıralarından biri yanından eksik etmediği çizgi romanlardır. Çizgi roman okuma alışkanlığı nostalji olarak görülse de özellikle Marvel ve DC gibi dev şirketlerin sinema uyarlamaları sayesinde bu kültür yeniden dirildi. Dünya çapında düzenlenen festivaller çizgi roman tutkunlarını bir araya getiriyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve dün başlayan İstanbul Comics and Art Festival (İCAF), Saint Joseph Derneği Sosyal Tesisleri (Club Quartier) ve Moda All Saints Kilisesi’nde düzenleniyor. Sevilen karikatüristleri, çizgi roman, animasyon, illüstrasyon, graffiti sanatçıları ve alternatif sanat performanslarını bünyesinde toplayan İCAF, workshoplara, sanatçı oluşumlarının sergilerine ve imza günlerine ev sahipliği yapıyor.

Graffiti performansları ve sergiler

İCAF’ta bu yıl yine şehrin en iyi graffiti sanatçıları performanslarını gerçekleştirilecek. Graffiti sanatçıları arasında Brezilyalı sanatçı Manoel Quitério Santos da yer alıyor. Şehir temalı, animasyon film seçkisi ise üç gün boyunca gösterimde olacak. İCAF’ta ünlü çizerler imza günleri de düzenleyecek. Kutlukhan Perker, “İnsomnia” kitabının lansmanını İCAF’ta gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Ünlü çizerlerle tanışma şansı

İCAF ’a katılan isimler arasında Emrah Ablak, Furkan Bilgiç , Kutlukhan Perker, Devrim Kunter, Erdil Yaşaroğlu , Sümeyye Kesgin, Selçuk Ören , Cem Güventürk , Esen Karol, Çağıl Ömerbaş ve Ali Paşaoğlu gibi isimler bulunuyor.

Birbirinden renkli atölyelere katılın

Çizgiseverlerin yaratıcılıklarını ortaya koyacakları workshop etkinlikleri de oldukça renkli geçecek.

Gün boyu sürecek animasyon film gösterimlerinde ise Türkiye’nin yanı sıra Finlandiya, ABD ve İngiltere’den şehir temalı fimler gösterimde olacak.

Biletler dsmticket.com’da satışa sunuluyor. Ziyaretçiler 10:00-20:00 arasında festival alanını ziyaret edebilir.