Gazete Vatan Logo

Cityscape'te hangi firmalar ne kadar indirim yapacak?

İlk kez Türkiye'de yapılacak Cityscape'e 50’yi aşkın ülkeden 1.000’e yakını yabancı olmak üzere binlerce kişi ve kurum ön kayıt yaptırdı.

Uluslararası gayrimenkul sektörünün en köklü ve en prestijli markalarından Cityscape, Türkiye'deki ilk fuarı için tüm hazırlıkları tamamladı.

Cityscape Turkey için, 50’yi aşkın ülkeden 1.000’e yakını yabancı olmak üzere binlerce kişi ve kurum ön kayıt yaptırdı.

67 şirketin katılacağı ve çok sayıda dev projenin tanıtılacağı fuara özel ödeme imkânları ve yüzde 20’ye varan artı indirimler bireysel yatırımcılara da kazandıracak.

Türkiye gayrimenkul sektörünün son yıllarda uluslararası arenada sağladığı başarıları dev bir organizasyonla taçlanıyor. Dünyanın en geniş kapsamlı, en prestijli ve en köklü gayrimenkul fuarlarından Cityscape, Türkiye'deki ilk organizasyonu için tüm hazırlıkları tamamladı. Cityscape Turkey, 24 Mart Perşembe günü İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor. 24,25,26 Mart tarihlerinde açık kalacak Cityscape Turkey, yurtiçinden ve yurtdışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcı ve konut alıcılarından da büyük ilgi görüyor. 7 farklı ülkeden 67 katılımcının standlarıyla yer alacağı fuarı ziyaret etmek için 50’yi aşkın ülkeden 1000 yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı. Fuara Türkiye'den de binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Sadece fuara özel yüzde 20'ye varan indirimler

Cityscape Turkey, bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları için çok cazip fırsatlar sunacak.

67 şirketin katılacağı ve dev projelerin tanıtımının yapılacağı Cityscape Turkey’e özel ödeme imkânları ve yüzde 20’ye varan artı indirimler bireysel yatırımcılara alırken kazandıracak. Birçok firma fuardaki standlarda oluşturacakları uygun atmosferle kişiye özel ödeme koşulları sağlayarak cazip fırsatlar yaratacak. Firmalar özellikle peşin alımlarda fuara özel büyük indirimler yapacak. Cityscape Turkey’de ilk kez satışa çıkarılacak bazı projeler de bireysel yatırımcılar için avantaj sağlayacak.

Cityscape'te hangi firmalar ne kadar indirim yapacak?

• Eston İnşaat, Bahçeşehir’deki Eston Şehir Mahallem'de peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulayacak.

• Ege Yapı mevcut indirimlerine ek yüzde 10 + yüzde 5’e varan indirim uygulayacak.

Haberin Devamı

• AKSGRUP yüzde 25 kar garantisi verdiği “Focus İstanbul” projesinin tanıtımını yapacak.

• Ofton Elysium projelerinde yüzde 13 indirim yapacak.

• Sur Yapı, Cityscape Turkey'e özel Mirage, Marka ve Exen projelerinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirimin yanı sıra tüm Cityscape Turkey ziyaretçilerine yüzde 10 ekstra indirim uygulayacak.

• Delta İzsiz Holding, Delta Deluxe projesinde Cityscape Turkey ziyaretçilerine özelyüzde 10 + 10 indirim uygulayacak.

• Metropol İstanbul projesi ticari ofislerini ilk Kez Cityscape Turkey’de satışa sunuyor.

• TGP, Cityscape Turkey fuar süreci içerisinde sınırlı kalmak kaydıyla Grand Tower ve Luxury Residence projelerinde peşin alımla yüzde 15’e kadar indirim, vadelide fuara özel yüzde 5 indirim imkanı sağlayacak.

• Siyahkalem’in KÖY/ Zekeriyaköy Cityscape Turkey’de, piyasada geçerli olanın oldukça altında bir oranla kredi kullanılabilecek. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla ortalama aylık 60 ay vade için yüzde 0,32 ve 120 ay için yüzde 0,70 oranları geçerli olacak.

Haberin Devamı

• DKY İnşaat, DKY KARTAL, DKY Sahil ve DKY ON projelerinde “Yüzde 10 peşin öde gerisini taşın öde” kampanyası uygulayacak.

• PNR Yapı Grubu, Cityscape Turkey fuarına özel Dipsar Residence, Selamiçeşme Pınar Residence, Kent Residence, Mutlu Residence Projeleri’nde yüzde 5 indirim oranı sağlayacak.

• Alfalliance, Cityscape'e özel Ataköy Residence ve Denizli Dedeman Otel projelerinde yüzde 5 indirim yapacak.

• API Group, Global Yatırım Merkezi’nin lansmanını yapacak.

Molman: ‘‘Cityscape Turkey bireysel yatırımcılara da kazandıracak”

Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, inşaat ve gayrimenkul sektöründe devler arasına girmeyi başaran Türkiye'de organizasyon yapmaktan büyük heyecan duyduğunu vurgulayarak,“Cityscape Turkey konut alıcıları ve yatırımcılar için çok cazip özel fırsatlar sunacak. Konut alacaklar fuara özel koşullardagayrimenkulleriyle alırken kazanacak” dedi.

Molman şöyle devam etti: “Tüm veriler gayrimenkulün Türkiye’de en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu ortaya koyuyor. Her yıl ortalama 1.2 milyon konut satılıyor. Sektör 2015 yılında yaklaşık yüzde 20 büyüdü, en çok yoğun alışverişin yapıldığı şehirlerden İstanbul'da satışlar yüzde 15 oranında arttı. Konut kredilerinin hacmi, 2002-2015 yılları arasında 200 milyon dolardan 51,4 milyar dolara çıktı. 2002 yılından 2014 yılına kadar 4 milyon birim inşa edildi ve yine aynı dönem içerisinde 6,3 milyon yapı ruhsatı çıkarıldı. Türkiye Merkez Bankası’na göre, konutların reel fiyatları, 2010 yılı Ocak ayından 2015 Ocak ayına, İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 68, 13 ve 25 oranlarında arttı.Üçüncü havalimanı gibi İstanbul'daki mega projelerin katkısıyla, gayrimenkul sektörünün 2016 yılında yüzde 15 oranında büyümesi bekleniyor. Sektörün Cityscape Turkey ile ivme kazanacağına inanıyoruz.

Haberin Devamı

Sezen: “ISTexpo olarak sektöre katkı vermenin gururunu yaşıyoruz”

Cityscape'i Türkiye'ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, "ISTexpo olarak dünyanın en prestijli, en kapsamlı, en büyük gayrimenkul yatırım markalarından Cityscape'i Türkiye'ye getirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi. Sezen şöyle devam etti: "Uzun ve titiz bir çalışmanın sonunda her yıl dünyada binlerce yatırımcı ve firmanın katıldığı küresel boyutta organizasyonlarla sektöre yön veren Cityscape'le, Türkiye adını yan yana getirmeyi başardık. ISTexpo olarak sahip olduğumuz tecrübe ile hiç eksilmeyen heyecanımızı Cityscape'in altyapısıyla birleştirerek Türkiye gayrimenkul sektörünün hizmetine sunduk. Tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum."

Gayrimenkul en çok kazandıran yatırım araçları arasında

Tüm istatistikler gayrimenkulün Türkiye'de en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu ortaya koyuyor. REIDIN Ocak 2016 dönemi verilerine göre Türkiye konut piyasasına ilişkin bazı rakamlar şöyle:

2 YILDA YÜZDE 44 ARTTI: Türkiye’de son 2 yılda konut satış fiyatları yüzde 44, kiralar yüzde 40 arttı.

ENDEKS 200’E ÇIKTI: 2003 Ocak ayında 70, 2007’de 100 olan Türkiye Konut Fiyat Endeksi, 2016 Ocak ayında yaklaşık 200’e ulaşmış durumda.

İSTANBUL DÖRTTE BİR KAZANDI: Konut fiyatları son bir yılda İstanbul’da yüzde 26, İzmir’de yüzde 22, Ankara’da yüzde 15, Bursa’da yüzde 16, Adana’da yüzde 31, Kocaeli’de yüzde 24 arttı.

17-19 YILDA AMORTİ EDİYOR: Bölgesel Amortisman Süreleri İstanbul’da 17.9, Ankara’da 19, İzmir’de 18.8, Adana’da 19.1, Antalya’da 17.3, Kocaeli’de 18.2 yıl olarak gerçekleşti.

520’den fazla özel yatırımcı buluşması

Cityscape, Türkiye gayrimenkul sektörünün son yıllarda odaklandığı yabancı yatırımcı konusunda da çok etkin bir çalışma yürüttü. Uluslararası arenada 15 yıllık fuar tecrübesi neticesinde oluşmuş kapsamlı ziyaretçi veri tabanını mobilize eden bir pazarlama kampanyası olan Cityscape Yatırımcı Programı (IHP-Investor Hosting Programme) ile İstanbul'daki fuarda yatırımcılar ve katılımcılar için en etkin ortamı oluşturdu.

IHP kapsamında 4 farklı Körfez ülkesinden ziyaretçiler ve 20'den fazla katılımcı firma arasında 520’den fazla yatırımcı ve katılımcı buluşması organize edildi. Bu yatırımcıların tüm konaklama, transfer ve toplantı masrafları sübvanse ediliyor.

Rakamlarla Cityscape ve Cityscape Turkey

15 yıl

İlk Cityscape organizasyonu 2001 yılında yapıldı.

150

Informa tarafından her yıl düzenlenen fuar sayısı

2016

Cityscape ilk kez Türkiye’de

7 ülke 8 fuar

Cityscape 7 ülke ve şehirde 8 organizasyon düzenliyor: Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai, Abu Dabi), Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Türkiye

67

Cityscape Turkey'de 7 ülkeden 67 katılımcı yer alacak

59ülkeden ziyaretçi

Cityscape Turkey'e 50’yiaşkın ülkeden 1000 yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı.

527 buluşma

4 Körfez ülkesinden yatırımcılarla 527’den fazla Yatırımcı & Katılımcı buluşması organize edildi.

7.000 metrekare

Cityscape Turkey organizasyon alanı

103 Körfez yatırımcısı

IHP ‘ye kaydolan körfez yatırımcısı sayısı

1 milyon dolar

Korfez IHP katılımcılarının %47’si 1 milyon dolar ve üzeri yatırım yapmak istediğini belirtti

%75

Körfez yatırımcılarının %75’i İstanbul’a yatırım yapmak istiyor