Gazete Vatan Logo

Çirkin provokasyon

Mersin’de 6 yıl önce yaşanan bayrak provokasyonu, Adana’da bir kez daha tekrarlandı. İran’ın PKK operasyonlarını protesto eden terör örgütü yandaşları, polise taş ve havai fişeklerle saldırdı. Yüzleri maskeli grup, çocukları ön saflara sürdü

İran ordusunun terör örgütü PKK’nın İran’daki uzantısı PJAK’a yönelik sınır ötesi harekatını bahane eden terör örgütü yandaşları Adana’da gösteri yaptı. Gösteride terör örgütü yine çocukları öne sürdü. Dün akşam saatlerinde Dağlıoğlu Mahallesi’nin Bahçelievler Caddesi’nde toplanan yaşları 10 ile 18 arasında değişen 30-35 kişilik bir grup yolu trafiğe kapattı. PKK ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan göstericiler, Şehit Mehmet Ali Aslan Polis Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Polis merkezi önünde bekleyen Çevik Kuvvet Şubesi’ne bağlı ’robocoplar’ da panzer ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) desteğiyle, göstericilere müdahale etti. Göstericiler de polise, taş, motolof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Yüzleri maskeli çocuk yaştaki göstericilerin polise karşı karton kutuları kalkan olarak kullanması dikkat çekti. Bu sırada terör örgütü yanlılarının ellerine geçirdikleri bir Türk bayrağını yakmaya kalkıştıkları görüldü. Bayrağın yakılmak istendiğini gören Çevik Kuvvet ekiplerinin hmen müdahalesi sonucu göstericiler bayrağı yakamadan ara sokaklara kaçtı.

POLİS GELİNCE BAYRAĞI YAKAMADILAR

Adana’daki gösteride PKK’nın öne sürdüğü çocuk yaştaki göstericiler ellerine geçirdikleri bir Türk bayrağını yakmak istedi. Ancak bunu fark eden polislerin hemen müdahalesi sonucu bayrağı yakamadan kaçtılar.

Sivas’ta 10 kg C4 ele geçirildi

Sivas’ın Zara ilçesi kırsalında, güvenlik güçleri ile teröristler arasında önceki gün çıkan çatışmada bol miktarda patlayıcı madde ele geçirildi. Şerefiye beldesi Büyükgüney Köyü yakınlarında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmanın ardından bölgede operasyonlar yoğunlaştırıldı. Çatışma sonrasında bölgede teröristlere ait 5 sırt çantası ve 2 adet kalaşnikof tüfeğin yanı sıra TNT, C-4 gibi bol miktarda patlayıcı madde ele geçirildi. Karadeniz bölgesine takviye olarak sızmaya çalıştıkları tespit edilen terörist grubu etkisiz hale getirmek için bölgede hava destekli operasyonlar devam ediyor.

Haberin Devamı