Gazete Vatan Logo

Çıraklık okulu açacak gençleri iş sahibi yapacak

Bu yıl 45’inci yılını kutlayan Modoko’da Çıraklık Okulu açılacak. Hedef burada eğitim gören gençleri Modoko’daki mağazalarda işe yerleştirmek.

Türkiye’nin ilk mobilya alışveriş sitesi olan Modoko, bu yıl 45’inci yaşını kutluyor. 350 mağazanın faaliyet gösterdiği Modoko’da geçen yıl yüzde 7 büyüme sağlanırken, bu yıl rakamın yüzde 10’u bulması hedefleniyor. Modoko’da bu yıl farklı bir projeye de imza atılacak ve Çıraklık Okulu açılacak. Hedef burada yetişen gençlere Modoko’daki mağazalarda işe yerleştirmek.

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, “Modoko olarak, sektörde giderek azalan marangozlara, üreticilere sahip çıkmak istiyoruz. Yeni nesil çırak ya da marangoz olmak istemiyor. Biz de Modoko’nun içerisinde mesleği yaşatmak için Çıraklık Okulu açmak istiyoruz. Mesleki eğitim vererek, gençlere marangozluğu ve mobilya üretimini anlatacağız. Sonrasında da gençleri Modoko’daki markalarda istihdam edeceğiz” dedi.

He

Modoko’nun iç pazarda olduğu kadar ihracatta da etkin olduğuna değinen Etem Özçelik, şöyle devam etti: “En çok çevre ülkelerle ticaret yapıyoruz. Azerbaycan, Gürcistan, Irak, İran gibi yakın sınır komşularımızla mobilya ticaretimiz ön planda. Arap coğrafyasına ihracatımız toplamda yapılan mobilya ihracatımızın yüzde 30’na tekabül ediyor. Modoko, çok sık Arap müşterileri ağırlıyor. En son Ummanlı büyük bir satın alma grubu ziyaret etti. Ortadoğu Türkiye’yi model olarak alıyor. Dolayısıyla Türk markalarına büyük önem veriyorlar. Bizim için de büyük bir pazar fırsatı. Mobilya üreticileri ve markaları iyi değerlendirirlerse iç pazar kadar önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.”

Doğumgünü indirimi

Modoko’nun 45’inci yılına özel faaliyetleri olacağına da değinen Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Özçelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Modoko, 1969 yılında kurulmuş Türkiye’nin ilk mobilya alışveriş sitesi. Bu yıl 45’inci yılımız ve bu yıla özel tüketicilerimize kazandırmayı düşündük. Evlilik sezonu da açıldı. Bizim için önemli bir dönem. Bu nedenle markalarımızla konuştuk ve anlaşmalı markalara özel yüzde 30 indirim kampanyası yaptık. Ayrıca, bankaların taksitlendirme imkanını arttırdık.”

2 milyar $ ihracat yapıldı

TÜRKİYE, 200 ülkeye mobilya ihracatı yapıyor. Sektör geçen yıl 2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Etem Özçelik, “2003’ten beri mobilya ihracatı 7 kat arttı. Bu oranla Çin’den sonra en hızlı büyüyen ülke olduk” dedi.

Haberin Devamı