Gazete Vatan Logo

Çırağan'a Mardinli kadınların sabunu

Çırağan ve Rixos’ta eller Mardinli kadınların yaptığı Bıttım sabunuyla yıkanacak

Hijyen ürünleriyle endüstriyel sektöre hizmet veren İngiliz JohnsonDiversey, KAGİDER işbirliğiyle Mardinli kadınların ürettiği geleneksel Bıttım sabununu markalaştırıp pazarlamaya başladı. Kempinski, Rixos,
Crowne Plaza ve Holiday Inn gibi 10 büyük otel, ürünü en lüks odalarına koymak için şimdiden sipariş verdi

Mutfak hijyeni, çamaşır hijyeni, kişisel hijyen ve yer bakımı alanında ürün ve sistemleri ile endüstriyel sektöre hizmet veren İngiliz şirketi JohnsonDiversey, KAGİDER işbirliği ile Mardinli kadınlara iş imkanı yaratan yeni bir sosyal sorumluluk kampanyasına imza attı. Firma, KAGİDER’in “Kadından Kadına Köprü” projesi kapsamında, ilde yabani fıstık (bıttım) yağından üretilen, saç dökülmeleri ve kepek önleyici özelliğiyle ünlenen Bıttım sabununu markalaştırıp dev otel zincirlerine pazarlamak için harekete geçti. JohnsonDiversey’in Çok Amaçlı Toplum Merkezleri’nin de (ÇATOM) desteğini alan firmanın ürünün uluslararası standartlarda üretilmesi için kurduğu atölye, şimdiden Rixos Otelleri, Crowne Plaza, Holiday Inn ve Güral Sapanca Wellness Park’tan da ilk siparişlerini aldı.

VIP’ye girecek

Atölyenin kısa sürede toplam 10 otelden talep aldığını ve bu otellerin sezonluk ihtiyacını karşılayacak bir kapasitesi olduğunu söyleyen JohnsonDiversey Genel Müdürü Onat Bayraktar, “Bu proje ile hem Mardinli kadınlar elde ettikleri gelirle aile bütçelerine katkı sağlayacak hem de özgünlükten uzaklaşan turizm sektörüne bir Türk geleneğini sunacağız. Türkiye çapında 2 bin 700 otelin yarısının hijyen ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Bıttım sabununu bu otellere pazarlayacağız” dedi. Bıttım sabunu için Çırağan Kempinski ile de görüşüldüğü, otel zincirinin bu sabunu VIP odalarına koymayı da planladığı belirtildi.
Ürünlerin otellerde sadece normal veya VIP odalarında değil demo standlarında da satılabileceğini söyleyen Bayraktar, Mardinli kadınların Bıttım sabununun tanıtımında da aktif rol oynayacaklarını söyledi. İlde 60 kadına iş eğitimi verdiklerini belirten Bayraktar, “Bunların ikisi aktif üretimde ancak atölye sayısıyla beraber çalışan kadın sayısını da hızla artırmayı hedefliyoruz” dedi.

75 otelİn İhtİyacInI karŞIlayacak kapasİte var
Mardin’de kurulan atölyede tek seferde 2500 adetlik sabun üretiliyor. Bu da 10 otelin 1 günlük ihtiyacını karşılıyor. Atölye tam kapasite ile çalıştığında ise yaklaşık 75 otelin yıllık sabun ihtiyacı karşılanacağı, 1350 otele pazarlanacak bu ürüne gelen talepler artarsa, yeni atölyelerin kurulacağı belirtiliyor. İlk etapta 30 ve 100 gram olarak üretilecek Bıttım sabunu, gelecek taleplere göre farklı boyutlarda da olacak.

Migros da gündemde

Otellerden gelen talep çok yükseldiğinde, ürünü son tüketiciyle de buluşturabileceklerini söyleyen JohnsonDiversey Pazarlama Direktörü Alp Aksoy, “Migros gibi zincirler, bizim hijyen ürünleri alanında endüstriyel müşterimiz. Bıttım, yeteri kadar talep aldığında marka gücümüzü kullanarak zincirlerle ürünün satışı için görüşebiliriz” dedi. KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç projede çalışanlara aylık 500 YTL ve sigorta verildiğini, projeyi başka Anadolu şehirlerinde de sürdüreceklerini kaydetti.

Haberin Devamı