Gazete Vatan Logo

Çipras yarın Davutoğlu ile bir araya gelecek

Çipras yarın Davutoğlu ile bir araya gelecek

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras yarın 16.00’da Brüksel’de gerçekleşecek ve iki gün sürecek olan Zirve Toplantısı’na katılacak. Çipras yarın saat 10.20’de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek, 11.00’ de ise A.B. ülkelerinin mensuplarıyla (Almanya, Avusturya, İsveç, Belçika, Hollanda, Filanda, Lüksemburg, Yunanistan)bir mini toplantıda yer alacak. Zirve öncesinde özellikle Türkiye ve Yunanistan’ı yakından ilgilendiren göçmen sorununun ele alınması bekleniyor.

Çipras’ın sabah saatlerinde Chios (Sakız) ve Leros Adaları’ndaki göçmen kamplarını ziyaret edecek. Çipras, AlternatifGöçBakanı Ioannis Mouzalas eşliğinde yapacağı ziyarette adaların belediye başkanları ve diğer ilgilileri tarafından göçmenlerle ilgili karşılaştıkları problemler hakkında da bilgilendirilecek.

Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı’nın (Frontex) sınır koruma ve kıyı koruma ekipleri kullanmak istemesi Yunanistan tarafından olumlu karşılanmıyor. Yunanistan Avrupa Birliği’nin bu konudaki söz hakkından ziyade, kıyı güvenliği için kendi eylem hakkını savunuyor.

Haberin Devamı