Gazete Vatan Logo

Çipras Twitter'dan önce Türkiye'yi eleştirdi, sonra o tweet'leri sildi

Çipras Twitter'dan önce Türkiye'yi eleştirdi, sonra o tweet'leri sildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ın Twitter'daki "Neyse ki, bizim pilotlarımız sizinkilerin Ruslara karşı olduğu gibi fevri değil. Ege’de olanlar korkunç ve inanılmaz. Silahlara milyarlar harcıyoruz" sözlerine cevap verdi. Davutoğlu, "Çipras’ın pilotlar üzerine yorumları günün ruhuyla pek uyumlu görünmüyor" diye karşılık verdi.

Başbakan Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras arasında Twitter'da "pilot" atışma yaşandı.

Yunanistan Başbakanı, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Neyse ki, bizim pilotlarımız sizinkilerin Ruslara karşı olduğu gibi fevri değil. Ege’de olanlar korkunç ve inanılmaz. Silahlara milyarlar harcıyoruz. Siz bizim hava sahamızı ihlal etmek için, biz sizi engellemek için. En modern hava silah sistemlerimiz var. Ve hala karada masum insanları boğan insan kaçakçılarını yakalayamıyoruz" dedi.

Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, Çipras'a tek cümlelik cevap verdi. Davutoğlu, AB-Türkiye zirvesinin gerçekleştirildiği gün bu mesajların yersiz olduğu belirterek, "Çipras’ın pilotlar üzerine yorumları günün ruhuyla pek uyumlu görünmüyor. Alexis: Biz pozitif gündemimize odaklanalım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Davutoğlu'nun bu cevabının ardından Çipras'ın hesabındaki İngilizce tweetlerin silinmesi dikkat çekti. Fakat Yunanca tweetleri silinmedi. Çipras'ın hesabından atılan yeni tweet’lerde ise Başbakan Davutoğlu’ndan bahsedilmeden şu ifadeler yer aldı:

"AB, Türkiye ve bölgemiz için önemli bir zirve. Sığınmacı meselesi konusunda dürüst ve gerekli diyalog için fırsat. Kıbrıs, Ege ve Suriye’deki savaş meselelerinin çözümüne ihtiyaç var. Halihazırda müzakere edilen çerçeve üzerinden AB’ye katılım sürecine destek veriyoruz. Aynı bölgedeyiz. Dürüstçe konuşabilelim ki çözüme ulaşabilelim."