Gazete Vatan Logo

Çipras seçim sistemi değişikliği için destek arıyor

Yunanistan Başbakanı Çipras seçim sistemi, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, anayasa değişikliği gibi bir dizi düzenlemeyi kapsayan müzakereler için muhalefet liderleriyle görüşme turuna başladı

Çipras seçim sistemi değişikliği için destek arıyor

Atina Haber Ajansı'na göre, Aleksis Çipras parti liderleri turunda ilk olarak, hükümetin küçük ortağı Bağımsız Yunanlar (ANEL) partisinin lideri Panos Kammenos ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasındaki açıklamasında, hükümet ortakları olarak ortak bir teklif sunacaklarını vurgulayan Kammenos, teklifin, seçme yaşının 17'ye düşürülmesi ve yurt dışında yaşayan Yunan vatandaşlarına bulundukları yerde oy kullanma imkanı sağlanması gibi değişiklikleri içereceğini belirtti.

Kammenos, bazı anayasal değişikliklerin de teklif edileceğine değinerek, bu kapsamda cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlayacak bir teklif hazırlayacaklarını kaydetti.

Yüzde 3'lük seçim barajının değişmeyeceğini ifade eden Kammenos, seçimin galibi partiye 50 sandalye veren ödülün önemli oranda azaltılacağını söyledi.