Gazete Vatan Logo

Çipras’a medya eleştirisi

Yunanistan Başbakanı Çipras’ın 4 özel TV kanalı açmak için lisans ihalesi düzenlemesi tepki topladı. Kanalların iktidara yakın kişilere satılacağından endişe ediliyor

Çipras’a medya eleştirisi

Tarihinin en büyük mali krizlerinden birisini yaşayan Yunanistan’da Başbakan Aleksis Çipras’ın 4 özel televizyon kanalının lisansı için açık artırmaya gideceğini söylemesi yeni bir politik kriz başlattı. Hükümet ile söz konusu kanallara talip olan şirketlerin görüşmeleri kamuya açık değil, gizli gerçekleştirdiğini belirten muhalifler, “İktidar, kendisine yakın olan şirketlerle pazarlık yapıyor. Şeffaf davranmayıp el altından bu kanalları satacaklar. Bu şekilde medyayı ele geçirmek istiyorlar” yorumunda bulunarak iktidardaki Syriza Partisi’ni eleştirdi.

8 şirket talip

Bahsi geçen 4 televizyon kanalının her birinin en az 3.4 milyon dolardan satışa çıkarıldığı ve halihazırda 8 şirketin 10 yıllık bir teklifte bulunduğu ifade edildi.

Ekonomik krize adil bir çözüm bulma vaadiyle iktidara gelen Çipras’a gençlerin, emeklilerin ve işsizlerin yanı sıra ‘beyaz yakalı’ kesimin de öfkesi her geçen gün büyüyor. Yapılan son anketler Syriza’ya olan desteğin hızla azaldığını ortaya koyuyor.